Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Μετακινήσεις και "τακτοποιήσεις" στο Σισμανόγλειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετακινήσεις και "τακτοποιήσεις" στο Σισμανόγλειο

Αναίτιες μετακινήσεις, διώξεις και τακτοποιήσεις των «δικών μας παιδιών» καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη Νέα Πορεία - Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Σισμανογλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Δαλαινάς, η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ Σισμανογλείου και το κομματικό κράτος των "άριστων", διαλύοντας κυριολεκτικά τη λειτουργία του νοσοκομείου, έχουν επιδοθεί σε πογκρόμ διώξεων και καρατομήσεων άνευ προηγουμένου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρουν ότι την Τετάρτη 24 Ιουνίου ο διοικητής του νοσοκομείου καθαίρεσε, υποβίβασε, απαξίωσε, εκδίωξε με απαράδεκτο τρόπο έμπειρους και αποτελεσματικούς προϊστάμενους με 30 και πλέον χρόνια προϋπηρεσίας, με επιστημονικό και διοικητικό έργο, πολύ ψηλά στη βαθμολογική κατάσταση, και στη θέση τους έβαλε νοσηλευτές από τις τελευταίες σειρές της βαθμολογικής κατάστασης και εξέλιξης.

Την προηγούμενη ημέρα, στις 23 Ιουνίου, αποφασίστηκε από τον διοικητή η μετακίνηση είκοσι επτά περίπου νοσηλευτών χωρίς κανένα κριτήριο, αναίτια και αδικαιολόγητα, όπως τονίζεται, για την τακτοποίηση των δικών τους κομματικών παιδιών.

Υποστελεχώθηκαν ΜΕΘ και χειρουργεία

Το αποτέλεσμα, όπως υπογραμμίζουν τα μέλη της Νέα Πορείας, ήταν νοσηλευτές με σοβαρά προβλήματα υγείας και 30 χρόνια εργασίας στην πλάτη τους να μετακινηθούν σε πιο "βαριά" τμήματα του νοσοκομείου, ενώ για λόγους έκτακτης ανάγκης στελεχώθηκαν η Μονάδα Ύπνου, το Γαστρεντερολογικό και Βρογχολογικό τμήμα, τα Καρδιολογικά Εργαστήρια, το Ακτινολογικό Εργαστήριο και υποστελεχώθηκαν το Χειρουργείο, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η Μονάδα Εμφραγμάτων και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, «πριν από ένα μήνα, σε συνέχεια των παράνομων καθαιρέσεων της διευθύντριας της Ν.Υ, του διευθυντή της Τ.Υ, υποδιευθύντριας και προϊσταμένου Διοικητικής Υπηρεσίας, αποκεφάλισαν τομεάρχη νοσηλευτικής υπηρεσίας, η οποία είναι γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων, εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 1ης ΥΠΕ, παραβιάζοντας τον νόμο και τον οργανισμό του νοσοκομείου».

Όπως διαφαίνεται από την καταγγελία των εργαζομένων, οι «άριστοι» τοποθετημένοι διοικητές (στελέχη του επιτελικού κράτους) εξυπηρετούν τα δικά τους παιδιά, τοποθετώντας τα σε θέσεις που κατείχαν έμπειροι, επαρκείς αλλά χωρίς Ν.Δ. διαπίστευση, διαλύοντας, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Άλλωστε η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων αποτελούσε πάγια νεοφιλελεύθερη πρακτική και τώρα δίνεται η ευκαιρία να τακτοποιηθούν τα δικά τους παιδιά και ας παραβιάζονται ο νόμος, η επετηρίδα και οι κανόνες χρηστής διοίκησης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL