Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Από αεροδρόμια και τελωνεία / Καθημερινό φαινόμενο τα "εισαγόμενα" κρούσματα από αεροδρόμια και τελωνεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από αεροδρόμια και τελωνεία / Καθημερινό φαινόμενο τα "εισαγόμενα" κρούσματα από αεροδρόμια και τελωνεία

Δεκατρία νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ και η γεωγραφική τους κατανομή δείχνει ότι, πέρα από τις περιοχές που το τελευταίο δεκαήμερο παρουσιάζουν επιδημιολογική έξαρση, ο ιός «ταξιδεύει» και σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα δεν είχαν ούτε ένα κρούσμα ή επανεμφανίζεται σε περιοχές που πλήρωσαν ακριβό τίμημα την περίοδο της καραντίνας. Επίσης στα αξιοσημείωτα είναι και ο καθημερινός εντοπισμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων από αεροδρόμια και από τον Προμαχώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα χθεσινά κρούσματα τα τρία εντοπίστηκαν σε επιβάτες πτήσεων εξωτερικού, δύο σε άτομα που μπήκαν στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα στη Σύρο, που μέχρι χθες ήταν «no Covid» περιοχή. Ύστερα από αρκετό καιρό ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Καστοριά, που ήταν «κόκκινη» περιοχή την περίοδο της καραντίνας, αλλά και ένα στην Πέλλα.

Τρία επιπλέον κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Π.Ε. της Ξάνθης, όπου συνεχίζονται οι μαζικοί έλεγχοι πολιτών, ένα στην Παραμυθιά και ένα στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πλέον μόλις 9 είναι οι ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ συνολικά έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα 3.321 κρούσματα, εκ των οποίων το 55% αφορούν άνδρες.

Δυστυχώς, χθες καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος από επιπλοκές της Covid-19, αυξάνοντας στους 191 τους νεκρούς στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL