Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗ / Από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ; Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗ / Από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ; Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Ως εδώ ο εμπαιγμός και τα υποκριτικά ευχαριστώ της κυβέρνησης, τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που πραγματοποιούν σήμερα, στις 8:30 π.μ., απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, στην πλατεία Μαβίλη, και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συναδέλφων τους επικουρικών και μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«Διεκδικούμε μια ισχυρή δημόσια Υγεία και πρόνοια, που θα είναι σε θέση να προσφέρουν ποιοτική, δωρεάν περίθαλψη στον πληθυσμό, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας» τονίζουν οι υγειονομικοί, καλώντας σε συμμετοχή στην πορεία σωτηρίας της δημόσιας Υγείας, η οποία, με αφετηρία την πλατεία Μαβίλη, θα διέλθει από υγειονομικές μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

Έρχεται άλωση του ΕΣΥ

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ΟΕΝΓΕ σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση ξαναβγάζει από το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τους ιδιώτες για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι ασθενείς και οι υγειονομικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, καθώς είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Κανένας δεν είναι περιττός

Η σημερινή απεργία, αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, γίνεται γιατί δεν είναι «περιττός» ούτε ένας από τους 400 συνάδελφούς τους επικουρικούς γιατρούς και τους 2.700 επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς που προσλήφθηκαν την περίοδο της επιδημίας.

Γιατί δεν θεωρούν ότι χρειάζονται το 20% των υγειονομικών που αρχίζουν να μετράνε τους μήνες αντίστροφα πριν την απόλυσή τους.

Γιατί η κυβέρνηση, αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι, κάνοντας ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και εξακολουθεί τις αναγκαστικές μετακινήσεις αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις.

Τα αιτήματα των υγειονομικών

Γι’ αυτούς τους λόγους οι υγειονομικοί απαιτούν:

* Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και συμβασιούχος και να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

* Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τη δημιουργία Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με διακριτά καθήκοντα και όρια.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (για το Λεκανοπέδιο) την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ., και τους καλεί να λάβουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη, στις 8:30 π.μ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL