Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας - Τμήμα Μακεδονίας - Θράκης: / "Υποστελεχωμένα παραμένουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας - Τμήμα Μακεδονίας - Θράκης: / "Υποστελεχωμένα παραμένουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης"

Θεσσαλονίκη: Υποστελεχώμενα παραμένουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και λειτουργούν κάτω από τα ασφαλή όρια σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας του Τμήματος Μακεδονίας - Θράκης, που καταγγέλλει παράλληλα ότι οι παραμένουν σε επίπεδο εξαγγελίας και μόνο οι προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Αποκαρδιωτική κατάσταση

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται και σε επιστολή που απέστειλε η Ένωση στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Γ. Μπαλιόζογλου, ο οποίος επισημαίνει ότι, «παρά τις εξαγγελίες για έγκριση 4.000 νέων θέσεων εργασίας» (γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) και τις δηλώσεις ότι ήδη 2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι αποκαρδιωτική.

«Ο αριθμός των νοσηλευτών που έχει προσληφθεί στη Θεσσαλονίκη συνολικά είναι μικρότερος από τον αριθμό των προσληφθέντων σε ένα μόνο νοσοκομείο της Αθήνας, παρ' όλο που η πανδημία δεν γνωρίζει όρια και ανάγκες και δεν υφίστανται μόνο στα νοσοκομεία της Αθήνας» υποστηρίζει και προσθέτει ότι στη Θεσσαλονίκη, που έχει δύο νοσοκομεία αναφοράς του νέου κορωνοϊού, μόλις 87 νοσηλευτές έχουν προσληφθεί όταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" των Αθηνών έχουν προσληφθεί 112. Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Νοσηλευτών καλεί την ηγεσία του υπουργείου και την 4η ΥΠΕ «να προβούν άμεσα στην ολοκλήρωση των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης».

Πρόστιμα και σε άστεγους...

Στο μεταξύ, υπερβάλλοντα ζήλο φέρονται να δείχνουν κάποιοι αστυνομικοί ή δημοτικοί αστυνομικοί, αφού «κόβουν» πρόστιμα σε άστεγους για «άσκοπες μετακινήσεις»! Σύμφωνα με την κοινωνική οργάνωση «Άρσις», υπάρχουν διαδοχικές καταγγελίες για τέτοια περιστατικά, ενώ σε σχετική της ανακοίνωση η οργάνωση τονίζει ότι «η αστεγία είναι κατάσταση και όχι διεύθυνση», επιρρίπτοντας ευθύνες στην Πολιτεία, που δεν έχει μεριμνήσει για τη στέγαση των ανθρώπων αυτών εν καιρώ πανδημίας. «Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη» επισημαίνει. Μετά τη σχετική καταγγελία, χθες η ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύτηκε ότι θα «σβήσει» τα πρόστιμα σε άστεγους.

Μειώνονται τα εισοδήματα

Την ίδια ώρα, σε έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, πάνω το 43% των Θεσσαλονικέων που συμμετείχαν σ' αυτή δήλωσαν ότι έχει μειωθεί το εισόδημα του νοικοκυριού τους εξαιτίας των μέτρων προστασίας για τον νέο κορωνοϊό. Συγχρόνως, το 27% δήλωσε ότι έχει μεταβληθεί ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την εργασία του, ενώ το 60% εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχο για την υγεία του και μόλις το 1% απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν λαμβάνει μέτρα προστασίας. Πάντως, και χθες το πρωί δεν έλειψαν οι τεράστιες ουρές έξω από τράπεζες και σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρούνταν το μέτρο των δύο μέτρων απόστασης μεταξύ των ατόμων.

Κανένα κρούσμα στα δύο χωριά του Βοΐου

Στα καλά νέα της χθεσινής ημέρας είναι η έξοδος από το καθεστώς της καραντίνας των χωριών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς, αφού την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρξε ούτε ένα νέο κρούσμα του νέου κορωνοϊού. Τα περιπολικά αποχώρησαν από την είσοδο των χωριών, για τους κατοίκους των οποίων πλέον ισχύουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν και σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βοΐου Χρ. Ζευκλής και επειδή απαγορεύεται η μετακίνηση σε όμορους δήμους για αγορές προϊόντων, με εξαίρεση τους κατοίκους που έχουν βεβαίωση για την πρόσβαση στην εργασία τους, ο δήμος θα συνεχίσει με τις υπηρεσίες του να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων των δύο χωριών με τρόφιμα και φάρμακα, όμως ανά διήμερο.

Στα κακά νέα, ο θάνατος ακόμη δύο συνανθρώπων μας στον βορειοελλαδικό χώρο, ενός 78χρονου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη και ενός 72χρονου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τέλος, στην κοινότητα του Εχίνου η καραντίνα επεκτάθηκε για ακόμη μία εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL