Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
ΣΔΙΤ: Νοσοκομεία μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΔΙΤ: Νοσοκομεία μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν...

Περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” και ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με θέμα «οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια περίθαλψη και την τσέπη των ασθενών» θα πραγματοποιήσει αύριο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ξανθό.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, εντείνοντας την προσπάθειά τους για την προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την υπεράσπιση του δικαιώματος στην καθολική και ισότιμη φροντίδα υγείας, θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους στις 10 αύριο το πρωί, όπου θα συναντηθούν με εργαζόμενους και με τη διοίκηση, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα συζητήσουν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο τομεάρχης και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ, και ο Τάκης Παντέλης, μέλος της Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του συστήματος Υγείας απειλείται από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης επισημαίνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και με τη μετατροπή της νομικής υπόστασης των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου επιχειρείται η δημιουργία ενός συστήματος που όχι μόνο δεν θα εξασφαλίζει ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας ή την αναβάθμιση του ΕΣΥ, όπως επαίρεται ο Β. Κικίλιας, αλλά αντιθέτως θα ευνοεί όσους μπορούν να πληρώσουν αφήνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους χωρίς αξιοπρεπή φροντίδα.

“Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, που αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., και στα σχέδια επιθετικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, εμείς θα σταθούμε απέναντι, μαζί με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, τους ασθενείς, τις τοπικές κοινωνίες και τους προοδευτικούς πολίτες” τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL