Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθών: Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία στην παραλαβή των φαρμάκων

Υποχρεωτική για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η υπεύθυνη δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του ασθενούς από κάποια υπηρεσία του Δημοσίου

Με εμπόδια και νέες γραφειοκρατικές δυσχέρειες φέρνει αντιμέτωπους τους ασθενείς η εφαρμογή της πολυδιαφημιζόμενης παρέμβασης του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους σε καρκινοπαθείς ασθενείς.

Σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθών, για να προμηθευτούν τα φάρμακα των ασθενών συγγενών τους, θα πρέπει υποχρεωτικά πλέον να προσκομίζουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπεύθυνη δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του ασθενούς από κάποια υπηρεσία του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει πρόσθετη ταλαιπωρία σε ανθρώπους με πρόβλημα αυτού του μεγέθους.

Συγκεκριμένα, οι συγγενείς θα πρέπει να προμηθεύονται από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ την ειδική υπεύθυνη δήλωση, στη συνέχεια οι καρκινοπαθείς, με την ήδη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΚΕΠ ή στην αστυνομία προκειμένου να επικυρώσουν την εξουσιοδότηση προς τον συγγενή τους για την παραλαβή των φαρμάκων.

Αντί να πηγαίνουν στο σπίτι, όπως θριαμβολογώντας αναφέρουν σε κάθε δημόσια δήλωσή τους τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, δημιουργούνται πρόσθετα γραφειοκρατικά εμπόδια, υποβάλλοντας τους ασθενείς σε νέες ταλαιπωρίες.

Η σοβαρότητα του θέματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει καμία πολιτική εκμετάλλευση, οφείλουμε όμως να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας, στις πρώτες του κινήσεις, απένειμε τιμητική πλακέτα στους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών για τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά την προμήθεια ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, αυτή η διαδικασία θα έδινε τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών, προμηθεύοντας τα φάρμακα αρχικά από κλινικές, τα ιδιωτικά φαρμακεία στη συνέχεια και ακόμα και στο σπίτι με το ταχυδρομείο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις