Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Διαφορετικός αριθμός προσλήψεων σε κάθε ανακοίνωση Κικίλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαφορετικός αριθμός προσλήψεων σε κάθε ανακοίνωση Κικίλια

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης

Αν τα ζητήματα της Υγείας δεν ήταν τόσο σοβαρά, σίγουρα θα προκαλούσαν μόνο γέλιο οι συνεχείς δηλώσεις του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, ο Β. Κικίλιας για τέταρτη φορά σε διαδοχική του συνέντευξη ανακοίνωσε προκήρυξη 2.330 μόνιμων θέσεων, καταφέρνοντας ένα ατομικό ρεκόρ, καθώς σε κάθε ανακοίνωσή του έχει αναφέρει διαφορετικό αριθμό προσλήψεων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο υπουργός στις συνεντεύξεις του ξεχνά να αναφέρει ότι οι θέσεις που εξαγγέλλει και δεν υλοποιεί εδώ και τέσσερις μήνες είναι οι θέσεις που έχει εγκρίνει με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2019. Επίσης, ο υπουργός οφείλει να ξεπαγώσει την προκήρυξη για τις 940 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ όπως και να προχωρήσει την προκήρυξη για τις 1.300 θέσεις λοιπού προσωπικού που είχαν κατανεμηθεί ανά νοσοκομείο και ήταν έτοιμη η προκήρυξη από τον Μάιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει και εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού για το 2019, 1.000 γιατρών ΕΣΥ και 1.500 λοιπού προσωπικού, καθώς και προγραμματισμό 7.500 μόνιμων θέσεων έως το 2022 με στόχο την αναπλήρωση θέσεων που χάθηκαν τα χρόνια του Μνημονίου, μεταξύ του 2010 και του 2014 που έγιναν μηδενικές προσλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικά τα ερωτήματα των υγειονομικών μελών της συνδικαλιστικής παράταξης "Μέτωπο", που ρωτούν γιατί μετά από τέσσερις μήνες δεν έχει εκδοθεί η προκήρυξη στο ΑΣΕΠ και δεν προχωράνε οι θέσεις γιατρών που έχουν παγώσει.

Επίσης, ρωτούν τον υπουργό και την κυβέρνηση για το πότε θα ανακοινωθεί η προκήρυξη των 2.000 θέσεων νοσηλευτών, που αποτελούσε προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη από τις 16 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας είχε δηλώσει: «Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίες σχετίζονται με τις προκηρύξεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση πρόσληψη επιπλέον 2.000 νοσηλευτών».

Βέβαια, τέσσερις μήνες μετά, πέρα από ανακοινώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και μάλιστα με διαφορετικά κάθε φορά νούμερα προσλήψεων, δεν έχει εκδοθεί καμία προκήρυξη, ενώ και οι έτοιμες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «παγώσει».

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, επικαλούμενος παρατυπίες, ανέπεμψε 208 διορισμούς γιατρών για τα ΤΕΠ της 1ης και 2ης ΥΠΕ, τις οποίες, παρότι το Συμβούλιο Επιλογής τις έλεγξε και επέστρεψε στο υπουργείο, παραμένουν ακόμα παγωμένες, με τους υγειονομικούς να ρωτούν εύλογα την ηγεσία του υπουργείου εάν θα προχωρήσει τους διορισμούς ή θα τις βάλει στον καταψύκτη.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι του Μετώπου, «ελπίζουμε να μην περιμένουμε μάταια και για άλλη μια φορά να μην εκτεθεί  'ψευδόμενος' ο κ. πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL