Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Νοσοκομείο Ρεθύμνου / Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία για τις προσλήψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Ρεθύμνου / Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία για τις προσλήψεις

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου Ηλία Σαμιώτη, η λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των κενών θέσεων που δεν αναπληρώνονται.

Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει ο κ. Σαμιώτης, ότι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα το νοσοκομείο έχει απολέσει 11 θέσεις μόνιμων γιατρών λόγω συνταξιοδότησής τους, οι οποίες δεν έχουν αναπληρωθεί, καθώς έχει παγώσει ο προγραμματισμός των προσλήψεων 940 θέσεων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, της προκήρυξης του Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαμιώτης, οι θέσεις που πάγωσαν λόγω των εκλογών αφορούν 15 μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίες, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι θα επαναπροκηρυχθούν, δεν έχουν προσδιοριστεί χρονικά, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να έχει ήδη περιορίσει μεγάλο μέρος των πρωινών λειτουργιών του, όπως είναι τα εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία.

Πλέον η πλάστιγγα έχει γείρει αρνητικά και υπάρχει ο κίνδυνος της εφημεριακής κατάρρευσης, αναφέρει, τονίζοντας ότι για να αποτραπεί η δυσάρεστη για το, νομό εξέλιξη, θα πρέπει να προκηρυχθούν οι θέσεις κατά προτεραιότητα κι όχι τον Φεβρουάριο ή όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να τις προκηρύξει.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Ρεθύμνου τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με επικουρικούς γιατρούς.

Σημειώνοντας, τέλος, το πανελλαδικό πρόβλημα των ελλείψεων σε ειδικευόμενους γιατρούς, ο κ. Σαμιώτης εκφράζει το αίτημα οι διορισμοί τους να γίνονται με πιο γρήγορες διαδικασίες καθώς, όπως εξηγεί, από την ημέρα που θα φύγει ένας ειδικευόμενος, χρειάζεται να περάσουν τρεις μήνες μέχρι την αντικατάστασή του λόγω γραφειοκρατίας.

Περιοδεία Ανδρέα Ξανθού στον Βόλο και στη Λάρισα

Στην ανατολική Θεσσαλία (Βόλο, Λάρισα) θα περιοδεύσει, την ερχόμενη Δευτέρα 18.11, ο βουλευτής Ρεθύμνου τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον πρώην αν. γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

10.00 Επίσκεψη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, συνάντηση με τη διοίκηση και τους συλλόγους εργαζομένων και γιατρών

12.00 Επίσκεψη στην ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων

13.00 Επίσκεψη στο Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

17.00 Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

18.00 Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η Υγεία μετά τα Μνημόνια», ομιλητές Ανδρέας Ξανθός, Σταμάτης Βαρδαρός, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας, Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL