Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Δ. Βαρνάβας για Novartis: Ο Γεωργιάδης να δώσει ονόματα και διευθύνσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βαρνάβας για Novartis: Ο Γεωργιάδης να δώσει ονόματα και διευθύνσεις

Κάλεσμα στον Άδωνι Γεωργιάδη να δώσει ονόματα και διευθύνσεις των γιατρών που έχει υπόψη του ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis απευθύνει ο Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή την παραδοχή του υπουργού για χρηματισμούς.

«Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του καναλιού RSI της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis, δήλωσε τα εξής: «Θα πρέπει να καταλάβετε, ότι εταιρίες όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές».

Ήταν αναμενόμενο να προκληθεί σάλος από την ομολογία χρηματισμού πολιτικών, η οποία μάλιστα προέρχεται έναν πολιτικό που διετέλεσε υπουργός Υγείας και τυγχάνει σήμερα υπουργός και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ενώ επιπλέον φέρεται και ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis» αναφέρει το μέλος στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως σημειώνει, «στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης, εκτός των πολιτικών, εμπλέκει και γιατρούς και μάλιστα το πράττει με τρόπο που καθιστά συλλήβδην όλους τους γιατρούς της χώρας ύποπτους για χρηματισμό.

Τα θεσμικά όργανα των γιατρών οφείλουν πάραυτα να ζητήσουν από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη να δώσει ονόματα και διευθύνσεις όλων εκείνων των γιατρών που έχει υπόψη του ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο χρηματισμού, ώστε να κινήσουν, παράλληλα με την ποινική, και την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους.       

Εάν ο κ. Γεωργιάδης δεν το πράξει διαπράττει προμελετημένη συκοφαντία σε βάρος των έντιμων γιατρών που ζουν από τις νόμιμες αμοιβές ή το μισθό τους, χωρίς να προσφεύγουν σε μίζες, φακελάκια και ενέργειες που διασύρουν το ιατρικό λειτούργημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL