Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Β. Κικίλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Β. Κικίλια

Μπογιές και τρικάκια που έγραφαν "Κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια υγεία" πέταξαν χθες το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια τέσσερα άτομα της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 23χρονο και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απρόκλητη φθορά.

"Κανείς δεν θα περίμενε από κάποια κυβέρνηση, πόσο μάλλον μία Δεξιά που εκπροσωπεί την 'ελίτ' της κοινωνίας, να σώσει ζωές απλών ανθρώπων στηρίζοντας με νύχια και με δόντια τις δομές υγείας που παραπαίουν. Αντ’ αυτού, δυστυχώς, είναι αυτονόητη η απάνθρωπη στάση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες. Παράλληλα, πλασάρει μια πολιτική ατζέντα που θέλει τη βίαιη κρατικοποίηση του συλλογικού - αλληλέγγυου θεσμού του ΚΕΘΕΑ, θέτοντας τον ευάλωτο σε πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα" σημειώνεται σε κείμενο που αναρτήθηκε από την αναρχική συλλογικότητα, όπου γίνεται αναφορά και στην περίπτωση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, o B. Kικίλιας έγραψε:"Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ρουβίκωνες που εισέβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία" ενώ ο κυβερνητικό εκπρόσωπος σε δήλωσή του έκανε λόγο για "τραμπούκους", προσθέτοντας: "Ας το καταλάβουν καλά. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Κι ας αντιληφθούν επίσης ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL