Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: / Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: Το νοσοκομείο Δράμας ενισχύθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: / Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: Το νοσοκομείο Δράμας ενισχύθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την οπισθοδρομική πρόταση ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων που έκανε χθες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αλλά και όσα λέγονται από θεσμικούς φορείς για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το νοσοκομείο Δράμας και όλα τα νοσοκομεία στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκαν και αναβαθμίστηκαν.

Οι υπαρκτές ελλείψεις και αδυναμίες δεν δικαιολογούν μια ισοπεδωτική και κακόβουλη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρέλαβε ένα νοσοκομείο υπό κατάρρευση και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα το στήριξε πολύπλευρα, όπως και όλα τα νοσοκομεία της πατρίδας μας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του τμήματος.

Επίσης τονίζεται το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη κριτική την ασκούν άνθρωποι που έχουν ευθύνη για την κατάσταση του νοσοκομείου το 2014, χωρίς μάλιστα στις δηλώσεις τους να εμπεριέχεται ψήγμα αυτοκριτικής, απαξιώνοντας και την πολλή δουλειά που έγινε από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο για να διορθωθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όπως υπενθυμίζει το τμήμα Υγείας, το 2015 οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν είχαν το δικαίωμα της δωρεάν παροχής υπηρεσιών στο νοσοκομείο, ενώ υπήρχε και 5 ευρώ είσοδος, αδικίες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Δράμας αναφέρει ότι:

1. Το 2015 το νοσοκομείο παραλήφθηκε με χρέη περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ! Η εξόφληση των προμηθευτών (ειδικά στο υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα) γινόταν μετά από δύο χρόνια. Τα χρέη μηδενίστηκαν άμεσα, σήμερα το νοσοκομείο έχει θετικό ισολογισμό και η αναμονή πληρωμών σε προμηθευτές δεν ξεπερνά τους δύο μήνες. Επιπλέον το νοσοκομείο αναδείχτηκε από τα πρώτα σε απορροφητικότητα επιπρόσθετων κονδυλίων.

2. Το 2015 το νοσοκομείο της Δράμας ήταν το πρώτο που εκκίνησε και ολοκλήρωσε την απομάκρυνση των εργολάβων καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης εξοικονομώντας τεράστια ποσά για το νοσοκομείο και εξασφαλίζοντας καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους.

3. Το 2015 το νοσοκομείο είχε ένα φαρμακείο που υπολειτουργούσε, χάρη σε ηρωικές προσπάθειες εργαζομένων, καθώς από το 2005 δεν υπήρχε φαρμακοποιός. Τώρα το νοσοκομείο έχει δύο φαρμακοποιούς, τρεις βοηθούς φαρμακείου και πλήρη λειτουργία.

4. Ήρθαν 17 διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς ξεμπλοκαρίστηκε προκήρυξη του ΑΣΕΠ από το 1998!

5. Ξεμπλοκαρίστηκαν επίσης μπλοκαρισμένες πέντε - έξι θέσεις ιατρών από το 2010-2011. Κατορθώθηκε και ήρθαν οι δύο: Ορθοπαιδικός και νευρολόγος, καθώς οι υπόλοιποι λόγω της καθυστέρησης είτε άνοιξαν ιδιωτικό ιατρείο είτε έφυγαν στο εξωτερικό. Ειδικά για τον νευρολόγο να πούμε ότι το νοσοκομείο είχε να δει αυτή την ειδικότητα πάνω από δέκα χρόνια.

6. Επίσης έχουν έρθει και υπηρετούν ως μόνιμο προσωπικό: ακτινολόγος, παθολόγος, γιατρός στην Αιμοδοσία, στο Τεχνητό Νεφρό και μικροβιολόγος. Αναμένεται ο οφθαλμίατρος.

7. Το 2016 προσλήφθηκαν έξι επικουρικοί γιατροί: παθολόγος, καρδιολόγος, δύο εργαστηριακοί, ακτινολόγος, ουρολόγος.

8. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και παραλαμβάνεται ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 853.500 ευρώ (ενδεικτικά: χειρουργικό οφθαλμολογικό μικροσκόπιο - καρέκλα χειρουργού οφθαλμίατρου (105.896,00), συσκευή φακοθρυψίας υαλοειδεκτομής (69.440,00), κλίβανος θερμοευαίσθητων υλικών (98.952,00), ηλεκτρονικά πιεσόμετρα - οξύμετρα τεμ. 15 (25.091,40), λαπαροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία - πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα - αρθροσκοπικό σύστημα πλήρες (242.112,67) κ.λπ. Χρηματοδοτήθηκαν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΑΜΘ 2014-2020: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικοί πόροι.

9. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και αναμένεται ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 1.300.000 ευρώ (ψηφιακός μαστογράφος - υπέρηχος - εργαλεία χειρουργείου κ.λπ.).

Το νοσοκομείο απαιτεί πολύπλευρη συνεργασία και κριτικές για τη βελτίωση της κατάστασης κι όχι άγονες και στείρες αντιπαραθέσεις χωρίς στοιχεία και με αυθαίρετα κλισέ, καταλήγει το τμήμα Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL