Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Α.Δ.Ε.Δ.Υ: Ακραία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρβασης καθήκοντος η σύλληψη της γιατρού στο Θριάσιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α.Δ.Ε.Δ.Υ: Ακραία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρβασης καθήκοντος η σύλληψη της γιατρού στο Θριάσιο

Την αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών και ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενάντια στη ψυχίατρο και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την αυταρχική συμπεριφορά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ’ αριθμ. 9675/ 18-08-2019 αναφέρει:

Όπως η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 - ΦΕΚ 217/Α'/12.10.2006) προβλέπει, οι αστυνομικοί φρουροί κρατουμένων ασθενών πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες (όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες). Είναι άλλωστε νωπό το περιστατικό που συνέβη στη γενική εφημερία του νοσοκομείου του Ρίου, όταν 28χρονος ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε.

Σε μία προσπάθεια επίδειξη πυγμής και εκφοβισμού ο αστυνομικός της είπε: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», «Δώσε μου τα στοιχεία σου».

Όταν εκείνη αρνήθηκε, κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και σε χρόνο dt εισέβαλλαν στην ψυχιατρική κλινική πέντε ένστολοι, ένοπλοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περικύκλωσαν κυριολεκτικά τη συνάδελφο, την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο (την ώρα της εφημερίας της) για «απείθεια κατά της αρχής», επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία της στον αστυνομικό φρουρό. Κάποιοι μάλιστα κραύγαζαν «περάστε της χειροπέδες τώρα» !!!

Σε κάθε περίπτωση, η «επιχείρηση» σύλληψης της ιατρού αποτελεί ακραία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρβασης καθήκοντος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει πως αυτές οι μέθοδοι αστυνομικής αυθαιρεσίας, που δεν είναι μεμονωμένες, δεν θα μείνουν αναπάντητες από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, να παρέμβει άμεσα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία να ασκούν απρόσκοπτα το έργο τους, χωρίς αστυνομικές παρεμβάσεις αυταρχισμού και αυθαιρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL