Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Η Υγεία στο απόσπασμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Υγεία στο απόσπασμα

Του Μιχάλη Ψαλτάκου*

Είσοδος των ιδιωτών στο μάνατζμεντ των δημόσιων νοσοκομείων. Είσοδος των ιδιωτικών επενδύσεων στα δημόσια νοσοκομεία (αξονικοί, μαγνητικοί τομογράφοι, στεφανιογράφοι κ.λπ.). Είσοδος στον ΕΟΠΥΥ των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών. Προετοιμάζεται νέο ντιλ του αποκλειστικού αγοραστή υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ με όσους παρόχους έχουν τη δυνατότητα λόγω οικονομίας κλίμακας να προτείνουν υποτιμημένα κόστη και υποτιμημένη υγεία.

Ποιοι είναι αυτοί; Προφανώς οι μεγάλοι όμιλοι στον χώρο της Υγείας. Είσοδος των ίδιων ομίλων όχι μόνο στην ιδιωτική πρωτοβάθμια Υγεία, αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία. Άμεση συνέπεια των παραπάνω θα είναι οι μαζικές εξετάσεις χωρίς την προσωπική επιμέλεια και έλεγχο του εργαστηριακού γιατρού και βεβαίως ο επαγγελματικός αφανισμός χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών εργαστηριακών γιατρών.

Η Υγεία, από κοινωνικό αγαθό, θα περάσει στα χέρια του ασύδοτου κερδοσκοπικού κεφαλαίου, που τη βλέπει σαν ένα ακριβό φιλέτο στο πιάτο του. Η κυβέρνηση που -ό μη γένοιτο- ετοιμάζουν δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Ετοιμάζονται να δώσουν ό,τι αποδίδει υπερκέρδη στους φίλους τους ανταμείβοντάς τους που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να αποδομήσουν τη σημερινή κυβέρνηση με κάθε θεμιτό και, κυρίως, αθέμιτο μέσον. Να μην τους αφήσουμε, αδέλφια.

* Ο Μιχάλης Ψαλτάκος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL