Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Παραδοχή "γαλάζιου" υποψηφίου βουλευτή: / Παραδοχή "γαλάζιου" υποψηφίου βουλευτή: Η Ν.Δ. δεν δεσμεύεται για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδοχή "γαλάζιου" υποψηφίου βουλευτή: / Παραδοχή "γαλάζιου" υποψηφίου βουλευτή: Η Ν.Δ. δεν δεσμεύεται για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Αντιδράσεις και ανησυχίες στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βλάχου, σύμφωνα με τον οποίο οι μόνιμοι διορισμοί που έχει εξαγγείλει και υλοποιεί η παρούσα κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης είναι στον “αέρα”. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ. Βλάχος επιχείρησε να δώσει προεκλογικό άρωμα στην υλοποίηση των μόνιμων διορισμών, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των 4.500 στην Ειδική Αγωγή δεν προέκυψε κατόπιν μελέτης ή συμφωνίας.

“Από τη στιγμή που δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη, να δούμε τις ανάγκες (...) Προφανώς είναι στον αέρα. Είναι στην προεκλογική λογική. Η κυβέρνηση σήμερα τι λέει. Ρίχνει αριθμούς στον αέρα, ότι θα πάρω για την Ειδική Αγωγή 4.500. Δεν το μελέτησε κανείς. Δεν μας είπε να συμμετέχουμε να βγάλουμε από κοινού τον αριθμό. Βγήκε και το εξήγγειλε προεκλογικά γνωρίζοντας πως δεν θα είναι αυριανή κυβέρνηση” ανέφερε κληθείς να απαντήσει εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμεύεται για τις επικείμενες προσλήψεις, ενώ διερωτήθηκε από πού θα πληρωθούν τα κονδύλια.

Υπ. Παιδείας: Το κονδύλι έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Βλάχου, το υπουργείο Παιδείας καταλογίζει άγνοια στη Ν.Δ. υπογραμμίζοντας αρχικά ότι το σχετικό κονδύλι για τους διορισμούς έχει ήδη ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση καταλογίζει επίσης “αφωνία” στις ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών τόσο αναφορικά με τις δηλώσεις του Γ. Βλάχου όσο και για εκείνες του Κ. Χατζηδάκη σχετικά με την αξιολόγηση, αφήνοντας αιχμές για τη στάση τους: “Το ερώτημα προς την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ είναι απλό: η σιωπή τους σε αυτές τις εξαγγελίες αποτελεί συμφωνία;”.

Κ. Χατζηδάκης: Η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης προαναγγέλλει με δηλώσεις του (Sport24 Radio 103,3) την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων από γονείς, η οποία θα διενεργείται μέσω ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Στόχος, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία οι γονείς θα μπορούν -σε πρώτη φάση- να αξιολογούν τις σχολικές μονάδες ανώνυμα και σε δεύτερο χρόνο θα μπορούν να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς. Υποστήριξε μάλιστα ότι “η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας”, αλλά “η επιβράβευση του καλύτερου” και το “κίνητρο των άλλων για να γίνουν καλύτεροι", επαναλαμβάνοντας ότι η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

Προβληματισμό βέβαια προκαλεί η δημοσίευση, όπως ανακοίνωσε, των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης, με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας να υπογραμμίζουν τον κίνδυνο δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των σχολείων, αλλά και τη δημιουργία σχολείων "πρώτης και δεύτερης διαλογής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL