Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Γονείς και δάσκαλοι "μαυρίζουν" τη "λευκή εβδομάδα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γονείς και δάσκαλοι "μαυρίζουν" τη "λευκή εβδομάδα"

Με την απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους παρακολουθούν από τη Δευτέρα γονείς και δάσκαλοι το «σίριαλ» της «λευκής εβδομάδας». Όπως λένε στην «Α», το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εκτός πραγματικότητας και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

«Δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο στα ελληνικά δεδομένα, δεν μπορούν να μας κάνουν Αμερική από τη μία μέρα στην άλλη. Άλλωστε όσοι δουλεύουν δεν μπορούν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους και να φύγουν, ενώ αυτοί που δεν εργάζονται δεν έχουν τα λεφτά», σημειώνει η Τότα Ροδήλου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχω στη λευκή εβδομάδα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, δουλεύω και δεν μπορώ να απουσιάσω από την εργασία μου», εξηγεί, από την πλευρά της, η Κωνσταντίνα Ντάλη.

Την έκπληξή του για το γεγονός ότι τα σχολεία ενδέχεται να κλείσουν για χάρη των ξενοδόχων εκφράζει ο διευθυντής του 50ού δημοτικού σχολείου Αθηνών, Ευ. Μώκος. «Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να ζητήσουν κάτι ανάλογο οι εστιάτορες ή οι βιομήχανοι», λέει χαρακτηριστικά. «Την ίδια στιγμή, οι γονείς που εργάζονται», προσθέτει, «δεν θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Πάντως η σκέψη για ολιγοήμερες διακοπές είναι καλή, καθώς το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα είναι μεγάλο για τους μαθητές», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL