Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Μ. Τζούφη: Η μη αντιστοίχιση ομοειδών τμημάτων ΑΕΙ ναρκοθετεί τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Τζούφη: Η μη αντιστοίχιση ομοειδών τμημάτων ΑΕΙ ναρκοθετεί τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης

Την πρωτοφανή απόφαση του υπουργείου Παιδείας να άρει την ακαδημαϊκή αντιστοιχία μεταξύ ομοειδών τμημάτων ΑΕΙ, κατηγοριοποιώντας τα σε «παλιά» και «νέα» σχολιάζει η Μερόπη Τζούφη με ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως επισημαίνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας -με επίσημη ανακοίνωσή της- κάνει λόγο για «για μικροπολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ». Διαψεύδεται όμως για άλλη μια φορά από τα ίδια τα πανεπιστήμια, τα οποία ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης και παραθέτει τις αποφάσεις των Συγκλήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθώς και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Βασίλη Διγαλάκη σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL