Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου του 2020:

-οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία)

-οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδωνοι

-οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Πρόσθεσε πως στην αυριανή (Δευτέρα 25 Μαΐου) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις 1 μετά το μεσημέρι, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, σήμερα ο διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου είχε προαναγγείλει πως θα είναι θετική η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Χατζηγεωργίου (που είναι μέλος της επιτροπής) αποκάλυψε πως οι περισσότεροι συνάδελφοί του «συνηγορούν υπέρ του ανοίγματος» των δημοτικών. «Προκαταλαμβάνω την απόφαση της συνεδρίασης της επιτροπής» που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως τα σχολεία «μπορούν και πρέπει να ανοίξουν».

Αν και επισήμανε πως «δεν είναι ισχυρά τα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων», εντούτοις υποστήριξε πως η ζυγαριά κλίνει πως αυτήν την ενέργεια και απαρίθμησε τους παρακάτω τρεις λόγους, επικαλούμενος επιστημονικές μελέτες:

-Υπάρχει πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά

-Οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά είναι μικρές

-Φαίνεται πως ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση της νόσου είναι χαμηλός

Πάντως, ο τελευταίος λόγος έρχεται σε αντίθεση με όσα είχαν αναφερθεί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι δηλαδή τα παιδιά είναι μεταδοτικά, γι’ αυτό όσα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο περιβάλλον τους άτομο που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, έχουν κληθεί να παραμείνουν στο σπίτι.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL