Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΓΓ ΟΙΕΛΕ: Καλείται να δώσει... γραπτώς η κα Κεραμέως για τα προσωπικά δεδομένα (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΓ ΟΙΕΛΕ: Καλείται να δώσει... γραπτώς η κα Κεραμέως για τα προσωπικά δεδομένα (Ηχητικό)

Η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ζητά γραπτώς εξηγήσεις από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για τις κάμερες, πρόκειται για την μεγαλύτερη παραβίαση στην ΕΕ, για πάνω από 1 εκατ. παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι παιδαγωγικός θάνατος, θεσμοθέτηση ανισότητας εις βάρος των μαθητών στα δημόσια που δεν έχουν υποδομές, αλλά και επικίνδυνος προάγγελος υποκατάστασης του εκπαιδευτικού, στα ακριτικά νησιά, στις απεργίες, ακόμη και συνολικά για την μείωση των θέσεων στην εκπαίδευση, τόνισε ο ΓΓ της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Ν. Ξυδάκη.

Ως Ομοσπονδία καταθέσαμε αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μας κοινοποίησαν το έγγραφο με το οποίο ζητείται από το υπουργείο Παιδείας να καταθέσει άμεσα τις απόψεις του για την άρση επεξεργασίας δεδομένων είπε ο κ. Χριστόπουλος. Θα περιμένουμε το υπουργείο Παιδείας να μας πει το συντομότερο δυνατόν αν πράγματι έχουν βάση όσα έχουμε περιλάβει στην αναφορά μας και ότι πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει συμμόρφωση με το GDPR, για να υπάρξει έστω και στοιχειώδης επεξεργασία δεδομένων.

Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι παρότι τα συστημικά ΜΜΕ πολύ δύσκολα μιλούν γι` αυτά, υπάρχουν τρία κομβικά ζητήματα για το θέμα των καμερών:

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/823567270&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

- Παιδαγωγικός θάνατος: ακόμη και η τελευταία εγκύκλιος είναι αστεία, τι θα πει «να κλείσει η κάμερα», «να ανοίξει», «κλείνουμε τα μικρόφωνα»... αυτά είναι πρωτοφανή.

- Προστασία προσωπικών δεδομένων: τεράστιο ζήτημα, μιλήσαμε με ειδικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, μας περιέγραψαν ότι πιθανότατα πρόκειται για την μεγαλύτερη παραβίαση προσωπικών δεδομένων που έχει σημειωθεί στην ιστορία της χώρας, πιθανότατα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς οι μαθητές μεταφέρουν και στην τάξη ζητήματα της οικογενειακής ζωής.

- Ρύθμιση ανισοπολιτείας, θέσμιση ανισοτήτων: Κανένα δημόσιο σχολείο δεν έχει την υλικοτεχνική υποδομή να πραγματοποιήσει αυτή την απευθείας μετάδοση, αυτό σημαίνει ότι θα μείνει πίσω η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών

Αναρωτήθηκε εξάλλου: Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η ρύθμιση που «μπήκε στο χορό» δεν θα χρησιμοποιηθεί αύριο-μεθαύριο αντί να σταλούν εκπαιδευτικοί σε απομακρυσμένα νησιά, ή για να αντικατασταθούν σε μία απεργία; Μήπως εντάσσεται σε πολιτική μείωσης των θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση;

Αν μπουν στα ιδιωτικά σχολεία οι κάμερες, τόνισε εξάλλου ο κ. Χριστόπουλος, σε πολλά θα μείνουν. Το έχουμε ζήσει στο πετσί μας τα τελευταία 10-15 χρόνια, υπήρξαν πάρα πολλές προσπάθειες να στηθεί οπτικοακουστικός τρόπος ελέγχου, εκφοβισμού, φρονηματισμού. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ πριν μερικά χρόνια «ξήλωσε» κάμερες από σχολείο.

Στο θέμα των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία, που έμειναν και αυτά κλειστά στην πανδημία, ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε ότι έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες από τους συναδέλφους, με πολύ περισσότερη εργασία από αυτή που απαιτεί η φυσική τάξη, για να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε αυτά τα σχολεία είναι λογικό να καταβληθούν δίδακτρα. Αλλά υπάρχουν πτυχές της νομοθέτησης που αφήνουν ακάλυπτους πάρα πολλούς γονείς, π.χ. για τους παιδικούς σταθμούς, όπου π.χ. μπορεί να ζητηθεί το σύνολο των διδάκτρων ενώ έχουν σταλεί... δύο email. Αυτό είναι αισχροκέρδεια, αστείες περιπτώσεις, κατέληξε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL