Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΟΛΜΕ: Αρνούμαστε να εφαρμόσουμε την κωμικοτραγική τροπολογία για τις κάμερες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΜΕ: Αρνούμαστε να εφαρμόσουμε την κωμικοτραγική τροπολογία για τις κάμερες (Video)

Πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στην τροπολογία με τις κάμερες που θέλει τις αίθουσες "big brother".

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν επιπλέον μέτρα στα σχολεία για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο open ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Βαγγέλης Μπουντουλούλης, τονίζει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που αλλάζει το τοπίο στην εκπαίδευση. Ο ίδιος σχολιάζει ότι η κα Κεραμέως προωθεί το νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας χωρίς διαβούλευση και διάλογο, ενώ θυμίζει τις ενστάσεις της ΟΛΜΕ.

"Ζητάμε την απόσυρση ενός αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που αλλάζει τελείως το τοπίο στην εκπαίδευση. Η υπουργός το έφερε εν μέσω πανδημίας. Δεν ήταν η καλύτερη περίοδος. Έχουμε φοβερές ενστάσεις πρώτα πρώτα στο θέμα των προτύπων που χωρίζει τα σχολεία σε καλά και κακά."

"Ευτυχώς απέσυρε την διάταξη για τα ΕΠΑΛ, παραμένει όμως η Τράπεζα θεμάτων, οι πολλές εξετάσεις και οπισθοδρομικές αλλαγές όπως η διαγωγή, οι μεγάλες ποινές και η αύξηση των μετεξεταστέων. Και βέβαια αντιδρούμε στην εξωτερική αξιολόγηση σχολείων."

"Δεν μας άκουσε που είπαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία. Υπάρχουν αβεβαιότητες. Τα παιδιά είναι ευαίσθητος τομέας δεν χρειαζόταν για 10 μέρες να διακινδυνεύσουν. Έτσι η υπουργός αναγκάστηκε να εξαιρέσει ομάδες και παιδιών και εκπαιδευτικών και από εκεί προέκυψε η κωμικοτραγική τροπολογία για την κάλυψη του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο."

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις κάμερες ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξήγησε ότι πρόκειται για "κωμικοτραγική τροπολογία".

"Δεν μπήκαν οι κάμερες. Δεν ακολούθησε το Υπουργείο τη διαδικασία που προβλέπει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Είναι αντισυνταγματική η τροπολογία αυτή."

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL