Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Μαθήματα από την ΕΡΤ2, για το δημοτικό - Ξεκινούν από Δευτέρα, κάθε μέρα δύο ώρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαθήματα από την ΕΡΤ2, για το δημοτικό - Ξεκινούν από Δευτέρα, κάθε μέρα δύο ώρες

Αγγέλα ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Μαθήματα από την τηλεόραση θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου από την ερχόμενη Δευτέρα στην ΕΡΤ. Τα μαθήματα θα προβάλλονται από την ΕΡΤ2, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Καμία σχέση με την «Εκπαιδευτική Τηλεόραση», όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, πρόκειται για κανονικό μάθημα, σαν μέσα στην τάξη.

Τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας το εργαλείο της ΕΡΤ για τη μετάδοση μαθημάτων σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου. Μετά από επαφές που είχε η διοίκηση της ΕΡΤ με το υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε η μετάδοση σειράς μαθημάτων, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μαθήματα, κατά κύριο λόγο μαθηματικά και γλώσσα, τα οποία θα μεταδίδονται στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 και θα έχουν συνολική διάρκεια, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, περί τη 1.30’ έως 2.00 ώρες την ημέρα. Το κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια περίπου μισής ώρας, πρωτογενές υλικό, με δασκάλους από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Σε αυτή τη φάση τα μαθήματα θα είναι εμπέδωσης και επανάληψης, με υλικό το οποίο θα παράγει το υπ. Παιδείας, με εξ ολοκλήρου δικές του υποδομές, καθώς η ΕΡΤ δεν είχε διαθέσιμο τεχνικό προσωπικό να διαθέσει.

Τα μαθήματα για το δημοτικό υπολογίζεται να συνεχιστούν από την ερχόμενη Δευτέρα και για όλο τον Απρίλιο.

Τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμα από την ΕΡΤ στη συνέχεια, μέσω της ιστοσελίδας της και μέσω της υβριδικής ΕΡΤ- on demand στην οθόνη της τηλεόρασης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση των υβριδικών καναλιών της ΕΡΤ και κυρίως για την πληροφόρηση σχετικά με τον συντονισμό των υβριδικών καναλιών από τους τηλεθεατές, ώστε να έχουν δωρεάν πρόσβαση, όχι μόνο στα μαθήματα, αλλά και σε αρχειακό υλικό, σε διαθέσιμες ταινίες και σειρές και σε ενημερωτικές εκπομπές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL