Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σοφία Ζαχαράκη: Κανένας νέος διορισμός εκπαιδευτικών πέρα από όσους έχουν ήδη διοριστεί

Δεν θα υπάρξει γενίκευση δικαστικών αποφάσεων για όλους τους δικαιούχους

«Η υποχρέωση έχει καλυφθεί» ισχυρίστηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη όσον αφορά τα αιτήματα για τον διορισμό επιτυχόντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008. Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, η Σ. Ζαχαράκη εξέφρασε την πολιτική βούληση του υπουργείου Παιδείας να μην προχωρήσει σε διορισμό εκπαιδευτικών που πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 πέρα από όσους έχουν ήδη διοριστεί μετά από δικαστική τους δικαίωση υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο έχει συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου και της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, η Σ. Ζαχαράκη αρνήθηκε την γενίκευση του δικαιώματος διορισμού και σε όσους εκπαιδευτικούς δεν προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια αν κι έχουν παρόμοια ή και περισσότερα προσόντα από διορισθέντες. Κι αυτό, παρότι αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχουν ληφθεί παρόμοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για γενίκευση της ισχύος δικαστικών αποφάσεων σε όλους τους δικαιούχους, δεδομένου και του υψηλού οικονομικού κόστους μιας μακρόχρονης δικαστικής διαμάχης.

Η Σ. Ζαχαράκη επικαλέστηκε ότι με απόφαση της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη λήξει η ισχύς των πινάκων για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008. Η Σ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι υπάρχει νέα διαδικασία μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όσοι δεν προσέφυγαν δικαστικά.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις