Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Τζούφη: Ταξικά μεροληπτικός και εσκεμμένα ασαφής ο προϋπολογισμός για την Παιδεία (Video)

«Ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2020 αποτελεί μια αδικαιολόγητη δημοσιονομικά υποχώρηση, η οποία εξηγείται στο πλαίσιο της γενικότερης ταξικής μεροληψίας της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Πράγματι κύριοι και κυρίες υπουργοί, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέδωσε άδεια ταμεία, μειωμένο ΑΕΠ κατά 25% και ανεργία στο 27%. Αντίθετα, παρέδωσε δημοσιονομικό μαξιλάρι 37 δισ. ευρώ, τη χώρα εκτός μνημονίων με πρόγραμμα ανάπτυξης και ανάκαμψης», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, κατά τη συνεδρίαση Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η ίδια πρόσθεσε πως «η ΝΔ επαναφέρει το παλιό πολιτικό σύστημα της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, της υποφορολόγησης του μεγάλου πλούτου, των πελατειακών σχέσεων, το οποίο ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας και την κρίση».

«Σήμερα, η κυβέρνηση επαναφέρει τους παράτυπους και αδιαφανείς διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ και τοποθετεί με αναξιοκρατικά κριτήρια τους διοικητές των νοσοκομείων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όσον αφορά στον προϋπολογισμό για την Παιδεία, η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως υπάρχει σχετική ενίσχυση των πιστώσεων της τάξης του 2.4%. «Ωστόσο, είναι υποδεέστερη σε σχέση με τις διαρκείς αυξήσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρά τις δυσμενέστερες δημοσιονομικές συνθήκες, έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και στον περσινό προϋπολογισμό προέβλεψε αύξηση της τάξης του 6.8%».

«Ο προϋπολογισμός της ΝΔ για το 2020 αποτελεί μια αδικαιολόγητη δημοσιονομικά υποχώρηση, η οποία εξηγείται στο πλαίσιο της γενικότερης ταξικής μεροληψίας της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε η Μ.Τζούφη και εξέφρασε την ανησυχία για τις 5.250 δρομολογημένες μόνιμες προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση και την εφαρμογή του κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις, «καθώς δεν υπάρχει καμία σαφής δέσμευση στο σχέδιο του προϋπολογισμού».

Τέλος, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ο προϋπολογισμός δεν αποτυπώνει με σαφήνεια τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου Παιδείας και δεν αποσαφηνίζει τις προτεραιότητες. Επιδεικνύει εχθρικότητα προς τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης και δεν αξιοποιεί τις υπάρχουσες κεκτημένες δυνατότητες της μεταμνημονιακής εποχής. Αντίθετα, είναι μεροληπτικός και μέσω των ασαφειών και των γενικεύσεων προετοιμάζει το έδαφος για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Παιδείας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις