Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μουσικά σχολεία: Συλλαλητήριο μετά μουσικής στο Σύνταγμα

  Με τη συνοδεία μουσικής και άλλων πολύμορφων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων διαδήλωσαν την Πέμπτη μαθητές και οι γονείς τους καθώς και εκπαιδευτικοί από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία όλης της...

Με τη συνοδεία μουσικής και άλλων πολύμορφων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων διαδήλωσαν την Πέμπτη μαθητές και οι γονείς τους καθώς και εκπαιδευτικοί από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία όλης της Αττικής στην πλατεία Συντάγματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές και οι καθηγητές, ζητούν:

* Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα Γενικής Παιδείας. Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

* Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα καλλιτεχνικά και τα μουσικά μαθήματα.

* Μείωση των χιλιομετρικών περιορισμών στα 1.500 μέτρα για όλους τους μαθητές.

* Επαρκείς κτηριακές εγκαταστάσεις, αλλά και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής για τη σωστή λειτουργία των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων.

* Πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων και χορήγηση τίτλων ειδικότητας

* Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κινητοποιήσεις σε Βέροια και Λάρισα

Στον δρόμο βγήκαν σήμερα και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα, επισκέφθηκαν τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία δημαρχείου.

Συμπεριλαμβανομένων των πανελλαδικών αιτημάτων, ζητούν από τον Δήμο Βέροιας την άμεση κατασκευή τουαλετών για τους μαθητές του Λυκείου, διαμόρφωση προαύλιου χώρου με κατασκευή γηπέδων άθλησης, άμεση επισκευή - συντήρηση του εγκαταλειμμένου κτηρίου στον προαύλιο χώρο του Λυκείου για την αξιοποίηση των αναγκών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας καθώς και τη συντήρηση των μουσικών οργάνων.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των μουσικών - καλλιτεχνικών σχολείων χθες στη Λάρισα διαδήλωσαν μαθητές και καθηγητές του μουσικού σχολείου της πόλης με συνοδεία τυμπάνων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Λάρισας, η οποία στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Τα αιτήματά τους τα κατέθεσαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις