Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Το υπ. Παιδείας δεν απαντά για δεύτερη φορά για το μέλλον των 4.500 προσλήψεων της ειδικής αγωγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το υπ. Παιδείας δεν απαντά για δεύτερη φορά για το μέλλον των 4.500 προσλήψεων της ειδικής αγωγής

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον των 4.500 μόνιμων προσλήψεων της ειδικής αγωγής προκαλεί η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τη συζήτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να μην απαντήσει, για δεύτερη φορά, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως στις 3 Οκτωβρίου κατατέθηκε ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τίτλο: "Χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σύσταση οργανικών θέσεων, κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα και κάλυψη κενών".

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε να μην απαντήσει εγκαίρως και η ερώτηση επανακατατέθηκε από τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ως επίκαιρη. Σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση ήταν προγραμματισμένη να απαντηθεί σήμερα, 25 Νοεμβρίου, δύο σχεδόν μήνες από την αρχική της κατάθεση και τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας ανέβαλε εκ νέου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των προσλήψεων εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική αγωγή, παρατείνοντας την αγωνία 4.500 υποψήφιων, χιλιάδων μαθητών που χρήζουν εξειδικευμένης υποστήριξης και των οικογενειών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL