Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Μερόπη Τζούφη / Μερόπη Τζούφη: Προσχηματικό το ενδιαφέρον της Κεραμέως για διάλογο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μερόπη Τζούφη / Μερόπη Τζούφη: Προσχηματικό το ενδιαφέρον της Κεραμέως για διάλογο

Για παραβίαση όλων των κοινοβουλευτικών κανόνων κατηγόρησε τη Νίκη Κεραμέως, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Μιλώντας στον Στο Κόκκινο 105,5 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η υπουργός Παιδείας επέλεξε να μη συγκληθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρά το γεγονός ότι στο Κοινοβούλιο έχουν κατατεθεί προς ψήφιση πολύ σημαντικές διατάξεις -όπως η επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων από τα Κολέγια, η απελευθέρωση των διδάκτρων των μεταπτυχιακών με τη μη υποχρέωση των μελών ΔΕΠ να διδάσκουν και σε δωρεάν μεταπτυχιακό και η υπαγωγή των αρμοδιοτήτων της έρευνας στην ανάπτυξη. Κατήγγειλε επίσης την «απουσία ουσιαστικής συζήτησης και διαβούλευσης» καταλογίζοντας στην υπουργό προσχηματικό ενδιαφέρον για διάλογο.

Σχολιάζοντας την περιβόητη ανακοίνωση με την οποία η υπουργός εγκαλούσε τον Νίκο Φίλη για την κοινοβουλευτική του απουσία, η Μερόπη Τζούφη έκανε λόγο για απρέπεια εκ μέρους της, καθώς είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και ότι κάνει θεραπεία. Η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ήταν παρούσα στη Βουλή όλο το 24ωρο -παρά τους ισχυρισμούς της υπουργού για το αντίθετο- κάνοντας μάλιστα και τέσσερις παρεμβάσεις στη διάρκεια των συζητήσεων, ενώ αναφέρθηκε και στη δυσαρέσκεια του Βασίλη Κικίλια που αναγκάστηκε να γίνει ο «ταχυδρόμος» της υπουργού, μιας και εκείνη απουσίαζε από τη Βουλή.

Για τη σημαία στις παρελάσεις, η Μερόπη Τζούφη απέδωσε τη βιασύνη της υπουργού να καταργήσει την κλήρωση στα δημοτικά προκειμένου να ικανοποιήσει το ακροδεξιό κομμάτι των ψηφοφόρων της Ν.Δ., αγνοώντας μάλιστα την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι η βαθμολογία των μαθητών δεν αποτελεί αποφασιστικής σημασίας κριτήριο για την επιλογή σημαιοφόρων στις παρελάσεις. Γονείς και εκπαιδευτικοί θέτουν το ζήτημα ότι «αυτός ο άγριος ανταγωνισμός από την Πέμπτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου δεν βοηθάει τα παιδιά, δεν βοηθάει τη συμπερίληψη, δεν βοηθάει αυτό το κλίμα που θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες και πρόκειται για ιδεοληψία της Ν.Δ., καθώς σε αυτές τις τάξεις όλοι οι μαθητές συνήθως παίρνουν άριστα και έτσι πάλι θα γίνεται αναγκαστικά κλήρωση» εξήγησε κ. Τζούφη.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι εντάχθηκαν σε μια τροπολογία μαζί, και το θέμα της σημαίας και αυτό της αύξησης των πιστώσεων για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές, καταγγέλλοντας πως αυτό έγινε «για να μην μπορούν αυτοί που δεν ήθελαν να ψηφίσουν τη σημαία να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την αύξηση των πιστώσεων στα σχολεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL