Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
«Γαλάζια» πυρά για τα κενά εκπαιδευτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Γαλάζια» πυρά για τα κενά εκπαιδευτικών

Δριμεία κριτική για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία ασκεί ο βουλευτής Χανίων του κυβερνώντος κόμματος Μανούσος Βολουδάκης με αφορμή τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές, και έπειτα από την επιστολή των μαθητών του Γενικού Λυκείου Σφακίων, στο οποίο υπάρχει μόνο ένας καθηγητής (!).

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία έναν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την οποία είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι έχουν διατεθεί αρκετοί καθηγητές και ότι δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα.

«Είναι αδιανόητο αυτό που διαχρονικά συμβαίνει στην πατρίδα μας με τους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αν κάθε χρόνο μετράμε ελλείψεις εβδομάδες μετά την έναρξή των σχολείων, κάτι πρέπει να αλλάξουμε στην όλη διαδικασία» αναφέρει ο “γαλάζιος” βουλευτής. «Προσπάθησα ιδιαίτερα να περάσω το μήνυμα της ξεχωριστής ανάγκης στήριξης στα απομακρυσμένα σχολεία, μεταξύ των οποίων και των Σφακίων. Το γεγονός ότι κάποια παιδιά σήμερα δεν έχουν ακόμη καθηγητές είναι απαράδεκτο» τονίζει, σημειώνοντας πως μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, γονείς και μαθητές έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται.

Σύμφωνα πάντως με την προϊσταμένη Θεμάτων Εκπαίδευσης Παναγιώτα Χίνου, τη φετινή χρονιά υπάρχουν εκατό περίπου ακάλυπτες θέσεις εκπαιδευτικών στον Νομό Χανίων. Με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Χανίων, εξήγησε ότι το πρόβλημα των κενών έχει οξυνθεί μετά την κατάργηση της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές και ότι το θέμα προκύπτει από την ίδια τη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών. Εκτίμησε πάντως πως στο επόμενο κύμα προσλήψεων θα καλυφθούν οι ανάγκες του ΓΕΛ Σφακίων, ενώ αν υπάρξει αδιέξοδο, υπάρχει η δυνατότητα από τον νόμο να προκηρυχθούν νέες θέσεις αναπληρωτών για τον Νομό Χανίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL