Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση

Την έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, καθώς και για τη μη έκδοση της προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση εξέφρασε στο προεδρείο του ΑΣΕΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπλ. τομεάρχη Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τη βουλευτή και πρώην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η ηγεσία του ΑΣΕΠ ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαδικασίας σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να καταρτιστούν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής μέχρι το τέλος του 2019 εξαιτίας σοβαρών τεχνικών και διαδικαστικών προβλημάτων, ενώ σε ό,τι αφορά τη Γενική Εκπαίδευση δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και δεν έγιναν κατανοητές οι ακριβείς αιτίες της μη έκδοσης προκήρυξης.

Με αφορμή τη στάση της στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να «αναλογιστεί τις ευθύνες της» και να «προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση των διορισμών, όπως είναι η σύσταση οργανικών θέσεων και η κατανομή των 4.500 θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα».

Την καλεί επίσης να πραγματοποιήσει και να μην ακυρώσει τους 10.500 διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση και δώσει την εντολή στο ΑΣΕΠ ώστε να προκηρυχθούν οι θέσεις που έχουν προβλεφθεί με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας ότι «η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη σταθερού προσωπικού και προέχει των όποιων πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL