Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «Οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο», «Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε από τα προπύλαια μετά τις 18:30.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα οι φοιτητές τόνιζαν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δώσει ένα σαφές μήνυμα καταστολής των αγώνων του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και τσακίσματος των συλλογικών μας κατακτήσεων ώστε να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της δε θα περάσει. Θα είμαστε εκεί».

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλογών, ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω των οδών Ιασονίδου και Ολύμπου και κατέληξαν έξω από το ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν προκηρύξεις και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, ΝΔ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν στη Βουλή την κατάργηση του ασύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL