Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Καμία αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των σχολείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμία αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των σχολείων

Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής του ωραρίου στα σχολεία έβαλε με δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Με φόντο τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο έναρξης των μαθημάτων στις 9 το πρωί, διευκρίνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 8.15’ τον Σεπτέμβριο, χωρίς καμία αλλαγή.

Την ίδια ώρα, επανέλαβε τη θέση της Ν.Δ. για την κατάργηση του ασύλου, η οποία θα έρθει με διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή ώστε «να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας».

«Ο ισχύων νόμος για το άσυλο φυσικά και επιτρέπει την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών αν τελούνται ποινικά αδικήματα» δηλώνει στον απόηχο των εξαγγελιών ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καταλογίζοντας στη Ν.Δ. παραπληροφόρηση προκειμένου να υπηρετήσει το δόγμα «τάξη και ασφάλεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της πρώην υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα παραβατικότητας και ανομίας «παρατηρούνται μόνο σε 3-4 κεντρικά ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα είναι πιο έντονα», και απέδωσε την επιχειρηματολογία της Ν.Δ. σε επιχείρηση συκοφάντησης των δημόσιων πανεπιστημίων.

Αντιδράσεις για την κατάργηση της Νομικής

Ανοιχτό μέτωπο με την τοπική και ακαδημαϊκή κοινότητα άνοιξε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μετά την απόφασή της να καταργήσει τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου που συγκάλεσε η πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου κατά πλειοψηφία τα μέλη τάχθηκαν κατά της κατάργησης, ενώ σύντομα αναμένονται κινήσεις εξωστρέφειας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι», είναι το επιχείρημα της υπουργού Παιδείας, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου μιλά για εκδικητική πράξη και έωλα επιχειρήματα περί ανέργων δικηγόρων. «Αν είναι έτσι, γιατί δεν καταργούν και κάποια Ιατρική; Το ξέρετε ότι υπάρχουν παιδιά που φεύγουν και πάνε στην Κύπρο να σπουδάσουν νομικά;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός.

Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός νηπιαγωγείων

Η πορεία υλοποίησης της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής από τη νέα σχολική χρονιά σε 114 δήμους της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η νέα ηγεσία του υπουργείου με την Ομοσπονδία των δασκάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός ενημέρωσε τη ΔΟΕ ότι εντοπίζονται προβλήματα στέγασης σε 40 περίπου δήμους και αναμένει ακριβή στοιχεία από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου οι δήμοι με τα μεγαλύτερα προβλήματα να ενταχθούν στη τρίτη φάση υλοποίησης του μέτρου το έτος 2020-2021. Επιφυλακτική εμφανίστηκε η ΔΟΕ καθώς είναι γνωστό ότι αρκετοί δήμοι, πιστοί στη γραμμή της ΚΕΔΕ, αρνούνται να υλοποιήσουν το μέτρο. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες παιδιά, είτε λόγω των καθυστερήσεων στην κατασκευή υποδομών είτε εξαιτίας της ολιγωρίας των δήμων, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός νηπιαγωγείων.

Τέλος, η υπουργός είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ για την πορεία υλοποίησης των 4.500 διορισμών στην εκπαίδευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL