Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενισχυμένη η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων»

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Κρίσιμη η μάχη των επαναληπτικών εκλογών για τα Πειθαρχικά Συμβούλια

 

Με ενισχυμένο το ποσοστό της κατά «54% σε σχέση με το 2017» στον αριθμό των ψήφων, η παράταξη "Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος" κατάφερε να εκλέξει δύο αντιπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στις εκλογές της 12ης και 13ης Ιουνίου. Παράλληλα «σταθμό» στην πορεία της τονίζει ότι είναι οι επαναληπτικές εκλογές για τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Η συνδικαλιστική παράταξη σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της παράταξης, απήχησης των θέσεών μας».

Ο διαρκής αγώνας της παράταξης «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» καθώς και τα αιτήματά της για «ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα, για μια ΕΣΗΕΑ αυτόνομη, αλληλέγγυα, διεκδικητική, έξω από πολιτικά παιχνίδια και εξαρτήσεις, αναζήτησε τη δικαίωσή του στις εκλογές της 12ης - 13ης Ιουνίου» όπως υπογραμμίζει η παράταξη.

Η πρόσφατη μάχη των εκλογών της ΕΣΗΕΑ είχε ως αποτέλεσμα «να πείσουμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν σημαντικά τη δύναμη της παράταξης, να αυξήσουν κατά 54% σε σχέση με το 2017, τον αριθμό των ψήφων. Επίσης ξαναφέραμε με δύο έδρες (Καπάκος Σταύρος και Νικολάρα Μάχη) τη 'Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος' στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η συνδικαλιστική παράταξη καλεί σε συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές για τα Πειθαρχικά Συμβούλια, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, τονίζοντας ότι «στη εποχή που... δοξάζονται τα fake news, που κορυφώνονται τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας και εντείνονται οι ποικίλες εργοδοτικές επιθέσεις, η σύνθεση των Πειθαρχικών Συμβουλίων είναι μια από τις κρισιμότερες συνθήκες για την πορεία του κλάδου».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο αγώνας συνεχίζεται και δυναμώνει τη 'Συσπείρωσή' μας».

«Στις 19 και 20 Ιουνίου ψηφίζουμε και πάλι μαζικά. Ψηφίζουμε για Πρωτοβάθμιο: Δέσποινα Μακρινού και Γιώργο Μέρμηγκα και Δευτεροβάθμιο: Βασίλη Βασιλόπουλο, Άννα Κωνσταντακάκη και Μιμή Τουφεξή». «Συνάδελφοι, παραμένουμε σε εγρήγορση για να αποκρούσουμε την επίθεση των εργοδοτών και δίνουμε όλοι μαζί τη 'μάχη των μαχών' για τον ΕΔΟΕΑΠ στο ΣτΕ, όπου η εκδίκαση έχει προσδιοριστεί για τις 24 Ιουνίου», καταλήγει.

 

Δείτε όλα τα σχόλια