Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Θέατρο της Δευτέρας: / "Το ερωτικό γαϊτανάκι" του Άρθουρ Σνίτσλερ στην ΕΡΤ2
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέατρο της Δευτέρας: / "Το ερωτικό γαϊτανάκι" του Άρθουρ Σνίτσλερ στην ΕΡΤ2

Το «Ερωτικό γαϊτανάκι», το σπονδυλωτό έργο του Άρθουρ Σνίτσλερ, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την ερχόμενη Δευτέρα στις 20.30 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Το σπονδυλωτό έργο, μόλις δημοσιεύτηκε στη Βιέννη το 1903, έπεσε στην «πυρά» της λογοκρισίας και όταν παίχτηκε δημόσια για πρώτη φορά στο Βερολίνο, στις αρχές της δεκαετίας του '20, προκάλεσε νέο σκάνδαλο και ο συγγραφέας κατηγορήθηκε για πορνογραφία. Με χιούμορ, διεισδυτικότητα, κριτική ματιά και βαθιά γνώση της ανθρώπινης ψυχολογίας, ο Σνίτσλερ, διακεκριμένος ψυχίατρος, παρουσιάζει μια διαχρονική τοιχογραφία των ερωτικών και ταξικών ηθών της εποχής του.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο έρωτας; Είναι αληθινές ή όχι οι ανθρώπινες σχέσεις; Δέκα διαφορετικοί άνθρωποι, δέκα ερωτικές επαφές, χωρίς συναίσθημα, δέκα πολυδιάστατες φιγούρες, χαρακτηριστικοί τύποι της βιεννέζικης κοινωνίας του τέλους του 19ου αιώνα. Θα συναντηθούν, άλλοτε τυχαία, άλλοτε προγραμματισμένα, για να ανακαλύψουν τα κρυφά μυστικά του έρωτα, που αν και μοιάζει να είναι διαρκώς παρών, τελικά είναι ο μεγάλος απών. Οι ήρωες του έργου προσπαθούν να απελευθερωθούν από τους κοινωνικούς ρόλους μέσα στους οποίους νιώθουν εγκλωβισμένοι, γεγονός που τους έχει κοστίσει την αληθινή μεταξύ τους επαφή.

Η σκηνοθεσία είναι του Κωστή Τσώνου, η μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη και η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Μαρίνα Υψηλάντη, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Χατζή, Έφη Σαντοριναίου, Γιώργος Κιμούλης, Πέμυ Ζούνη, Κώστας Αρζόγλου, Ναταλία Τσαλίκη, Τάκης Χρυσικάκος, Βέρα Κρούσκα, Νικήτας Τσακίρογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL