Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Έξι χρόνια από το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξι χρόνια από το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013

Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το «μαύρο» της ΕΡΤ, το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την «φίμωση» της πολυφωνίας. Εκείνο το ηλιόλουστο απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013 το Ραδιομέγαρο ήταν κατάμεστο από κόσμο, που άκουσε με συντριβή αυτό που όλοι γνώριζαν ότι θα ακουστεί.

Με την ευκαιρία της επετείου, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει:

Τη σημερινή μέρα, έξι χρόνια μετά την ντροπή για τη δημοκρατία, τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και την εργασιακή αξιοπρέπεια, η ΕΡΤ θυμάται το μαύρο παραπέτασμα που ξαφνικά, χωρίς -τελικά- λόγο και χωρίς πρόσχημα, έπεσε πάνω σε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και στις ζωές των ανθρώπων του, την αυθόρμητη συμπαράσταση του κοινού, την οργή και τη συμπαράσταση της δημοκρατικής Ευρώπης, τον ασυμβίβαστο αγώνα των εργαζομένων, που επέβαλε την αποκατάστασή της.

Η ΕΡΤ πρωτοπορεί στις νέες τεχνολογίες, με την υβριδική τηλεόραση να την ξεχωρίζει από κάθε άλλη τηλεόραση στην Ελλάδα. Με το νέο αθλητικό κανάλι της φέρνει τον αθλητισμό, ελεύθερα, σε κάθε ελληνικό σπίτι. Με νέο ποιοτικό πρόγραμμα και πλουραλιστική ενημέρωση. Με την εδραίωση των Μουσικών Συνόλων της στη μουσική σκηνή της χώρας μας και στο εξωτερικό.

Η ΕΡΤ αντιμετωπίζει και σήμερα κρυφές και φανερές απειλές. Οι απειλές αυτές δεν την πτοούν. Η ΕΡΤ συνεχίζει και θα συνεχίσει τον δρόμο της προς ένα καλύτερο αύριο και η εγγύηση γι’ αυτό είναι η ποιότητα των προγραμμάτων της, ο επαγγελματισμός των εργαζομένων της, η στήριξη της κοινωνίας και, τελικά, η αποδοχή της από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ακόμη και εκείνων που κάποτε επιχείρησαν να την καταργήσουν, αλλά απέτυχαν.

*** Η ΠΟΣΠΕΡΤ κρούει τον κώδωνα και καλεί σε επιφυλακή, για τον ορατό κίνδυνο που βρίσκεται προ των πυλών:

Έξι χρόνια μετά, με τα ίδια μυαλά με τα ίδια στόματα, επαναλαμβάνουν τα ίδια ψέματα, φανερώνουν τις μύχιες μαύρες σκέψεις τους, μόνο που αυτή τη φορά δεν προτείνουν ως …θεραπεία τον «αιφνίδιο θάνατο» της ΕΡΤ αλλά επιλέγουν τον αργό θάνατο. Με προκρούστεια λογική, θα επιχειρήσουν κρύβοντας το «μαύρο» πίσω από το παραβάν της δήθεν «επανίδρυσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», με την πεποίθηση ότι η κοινωνία έχει ναρκωθεί από το διαχρονικό νανούρισμα των «αρίστων» και των ΜΜΕ που τους υπηρετούν για τα κοινά τους συμφέροντα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και από μάχες κι από αγώνες και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να ξαναπαίξει με τις ζωές τους και το μέλλον της ΕΡΤ, ούτε να γκρεμίσει ότι με κόπο θυσίες και αίμα έχτισαν τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έχει γίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL