Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνέντευξη Τσίπρα στον ALPHA: Το όνειρο του κάθε καναλάρχη

Προσέλκυσε 400.000 νέους τηλεθεατές και ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο

Καλύτερα κι απ το καλύτερο Σαρβάϊβορ, κι από το ακριβότερο σώου ψυχαγωγίας, ίσως καλύτερα κι από ένα ντέρμπι ποδοσφαίρου, είναι για την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών οι συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού! Και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κερδίζει» στις δημοσκοπήσεις μέσω τηλεφώνου, ο Αλέξης Τσίπρας νικάει στην τηλεθέαση, στα "μηχανάκια της AGB", κάθε φορά που δίνει συνέντευξη.

Είναι εκείνα τα "μηχανάκια" που χρησιμοποιούν όχι μόνο οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών για να αξιολογήσουν την απήχηση του προγράμματος τους στο κοινό, αλλά και οι διαφημιστές και διαφημιζόμενοι, προκειμένου να επενδύσουν περί τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως για την προώθηση των προϊόντων τους.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Αντώνη Σρόϊτερ το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ξεπέρασε και τις πιο υψηλές προσδοκίες του ALPHA, με τηλεθέαση ανάλογη των πιο επιτυχημένων ελληνικών σειρών, όπως το «Τατουάζ». Το Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού κατατάσεται στην 6η θέση στο ΤΟΡ 10 της χθεσινής ημέρας, η μόνη ενημερωτική εκπομπή, ανάμεσα στα Master Chef, Το Σόϊ σου κλπ. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί η τηλεθέαση έφτασε στο 29,7% στο ενήλικο κοινό (29,3% στο σύνολο του κοινού), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της NIELSEN. Αλλά γιατί η τηλεθέαση του καναλιού αυξανόταν αλματωδώς σε όλη τη διάρκεια της συνένετευξης του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των τηλεθεατών στην έναρξη της συνέντευξης δεν ξεπερνούσαν τις 663.000, για να φτάσουν σταδιακά το 1.049.000 στο τελευταίο πεντάλεπτο (βλ. γράφημα). Που σημαίνει ότι μέσα σε περίπου μία ώρα ο ALPHA κατόρθωσε να προσελκύσει 400.000 τηλεθεατές επιπλέον.

Η συνέντευξη είχε διάρκεια 55 λεπτά και μεταδόθηκε από ώρα 19.20 έως 20.15. Την παρακολούθησαν κατά μέσο όρο, στο μέσο λεπτό, 908.000 τηλεθεατές, που αντιστοιχεί σε μερίδιο 29,3%. Η κάλυψη της συνέντευξης, δηλαδή όσοι την παρακολούθησαν έστω για ένα λεπτό, έφτασε τα 1.571.000 άτομα.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις