Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Ο Τσίπρας, η σέλφι, η Λίντα και η απόλυσή της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τσίπρας, η σέλφι, η Λίντα και η απόλυσή της

Η Λίντα, η καθαρίστρια που έβγαλε σέλφι με τον Αλέξη Τσίπρα στο Open, κατάγεται από την Αλβανία, από τους Αγίους Σαράντα. Ζει στην Ελλάδα από το 1991, ήρθε όταν ήταν 20 χρόνων, σήμερα είναι 50. Είναι παντρεμένη μένει στο Κορωπί, όπου εργάζεται και ο άντρας της, εργάτης. Ο γιος της, 19 χρόνων, είναι φοιτητής στην Κρήτη.

Το πρωί καθαρίζει σπίτια, όμως, επειδή τα έξοδα έχουν αυξηθεί και οι δουλειές έχουν πέσει, βρήκε απογευματινή εργασία για συμπλήρωμα. Η εταιρεία την έστειλε στο Open. Έπιασε δουλειά από αρχές Οκτωβρίου, πριν ακόμα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία του σταθμού, από τις πρώτες που πήγαν στο κανάλι, συνολικά δέκα καθαρίστριες.

Όσοι παρατήρησαν την παρουσία της στην είσοδο του σταθμού, κοντά στην πόρτα του στούντιο των ειδήσεων, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, κατάλαβαν ότι περίμενε να δει τον πρωθυπουργό. Όλο το κανάλι βρισκόταν επί ποδός για τη συνέντευξη στην Έλλη Στάη, ήταν η επικαιρότητα κρίσιμη, ήταν και η επίσκεψη σπουδαία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τζώννυ Καλημέρης και ο διευθυντής ειδήσεων Δημήτρης Μιχαλέλης είχαν κατέβει στην είσοδο να τον υποδεχθούν. Δημοσιογράφοι από τον όμιλο, η Βούλα Κεχαγιά, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Αλεξία Τασούλη, βρίσκονταν επίσης στην υποδοχή. Η Λίντα φορούσε τη στολή της, κρατούσε σφικτά το κινητό της και περίμενε αθόρυβη στο πλάι.

Όταν μπήκε ο Τσίπρας στο κτήριο, αμέσως μετά τους πρώτους χαιρετισμούς με τα στελέχη του καναλιού και τους δημοσιογράφους, η Λίντα προχώρησε με θάρρος. Έπιασε το βλέμμα του, τον πλησίασε, τον αγκάλιασε, τον φίλησε και ζήτησε: “Παρακαλώ, θέλω να βγούμε μαζί μια φωτογραφία. Από το δικό μου κινητό. Ευχαριστώ”. Ο Τσίπρας ανταποκρίθηκε σε όλα, όπως συνήθως, με χαρά -ειδικά με τις καθαρίστριες έχει ιστορία. Τον ξαναγκάλιασε τον ξαναφίλησε, τον χαιρέτησε. Εκείνο το βράδυ, αντί να φύγει στις 10, έφυγε στις 11.10.

«Τον Τσίπρα τον αγαπάω, τον λατρεύω. Μου αρέσει σαν άνθρωπος, σαν πρωθυπουργός. Βλέπω ότι η Ελλάδα πάει μπροστά. Αυτό νιώθω σαν Λίντα, σαν καθαρίστρια. Αυτό που νιώθω, αυτό θα κάνω. Εγώ δεν φοβάμαι, μόνο το θεό φοβάμαι για την υγεία μας. Δεν είναι κακό να ζητάς μια σέλφι από έναν άνθρωπο που αγαπάς».

Η χαρά της κόπηκε απότομα. Δύο μέρες μετά, η εταιρεία που την είχε στείλει στο Open, την ειδοποιεί ότι απολύεται. «Λίντα, να βρεις άλλη δουλειά, γυρίζει μια κοπέλα που έλειπε». Η ασφάλεια του κτηρίου τη σταμάτησε στην πόρτα, να μην μπει μέσα. Όπως της λένε, επιστρέφει μια εργαζόμενη, υπάλληλος του καναλιού, που έλειπε με άδεια εγκυμοσύνης και για την ίδια δεν έχει θέση. Η Λίντα δεν γνώριζε ότι δούλευε προσωρινά, ως αντικαταστάτρια της εγκύου.

Το νέο μαθεύτηκε γρήγορα. Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο Δήμος Βερύκιος από τον Alpha και στη συνέχεια όλο το Διαδίκτυο: «Απολύθηκε η καθαρίστρια που φωτογραφήθηκε με τον Τσίπρα». Αιφνιδιασμός. Τα στελέχη του καναλιού έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά. Ο Τζώννυ Καλημέρης επικοινώνησε με την εταιρεία πρωί – πρωί.

Πόσο λάθος μήνυμα μπορεί να στείλει μια τέτοια κίνηση για το σταθμό! Μοιάζει σαν εχθρική κίνηση προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού και προς τον θεσμό. Σαν να απολύει ο σταθμός πού να ξέρει ο κόσμος; Ο Καλημέρης πληροφορείται εν τω μεταξύ και την έντονη ενόχληση του Μαξίμου. Τον παίρνουν τηλέφωνο και από τη Θεσσαλονίκη. WTF, ποιος ηλίθιος; Γινόμαστε ρεζίλι.

Η εταιρεία δεν έχει ιδέα, του απαντάει. Ούτε για τη σέλφι, ούτε για τη δημοσιότητα, ούτε για τη Λίντα. Αυτό που ξέρει είναι ότι επέστρεψε η καθαρίστρια του καναλιού από άδεια λοχείας και ότι το προσωπικό θα έπρεπε να μειωθεί κατά ένα άτομο, όπως και έπραξε. Ο Καλημέρης ζητάει να μην μειωθεί το προσωπικό, να μην απολυθεί η Λίντα, να παραμείνει στη δουλειά. Η Λίντα παρέμεινε και συνεχίζει να δουλεύει στο Open -πάντως όχι χωρίς τον φόβο της απόλυσης. Και μέσα στο κινητό της έχει φυλάξει τη σέλφι με τον Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL