Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Συμψηφισμούς επιχειρεί η (ακρο)δεξιά στην ΕΣΗΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμψηφισμούς επιχειρεί η (ακρο)δεξιά στην ΕΣΗΕΑ

Τη μέθοδο του συμψηφισμού επιχειρεί να εισάγει στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ η παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ» των Ν. Καρούτζου και Γ. Βότσκαρη με αφορμή δύο εντελώς διαφορετικές υποθέσεις που αφορούν αγωγές και μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων.

Εξισώνοντας από τη μία πλευρά τις απειλές και τις ύβρεις που εκτόξευσε απρόκλητα ο Κ. Μπογδάνος για αναρτήσεις της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου στο Facebook, αλλά και την έμμεση προτροπή για απόλυσή της από τον Αθήνα 9.84 όπου εργάζεται, και από την άλλη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη από την Όλγα Γεροβασίλη μετά από δημοσίευμα της «Καθημερινής» που σπιλώνει την προσωπικότητά της (και αφού προηγουμένως ακολούθησε όλη τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον νόμο, με αποστολή εξωδίκου για επανόρθωση), τα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαίτησαν την έκδοση ανακοίνωσης εναντίον της  Ό. Γεροβασίλη για... «απόπειρα φίμωσης και ποινικοποίηση του ρεπορτάζ» προς υπεράσπιση των δημοσιογράφων της «Καθημερινής».

Η στάση αυτή της παράταξης «Νέα ΕΣΗΕΑ» προϋποθέτει την παραδοχή ότι οι πολίτες και οι πολιτικοί είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στον Τύπο, ότι κάθε διάβημά τους στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσής τους πρέπει να εκλαμβάνεται ως «επίθεση στους δημοσιογράφους» και ότι τελικά οι δημοσιογράφοι έχουν το αλάθητο και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, ούτε στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, κάθε πολίτης και κάθε πολιτικός έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη Δικαιοσύνη όταν θεωρεί ότι θίγεται από την κρίση του δημοσιογράφου.

Η ίδια η Όλγα Γεροβασίλη, εξάλλου, μιλώντας προχθές στο Mega, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και η αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε αναφορές στο πρόσωπό της, αλλά το γεγονός ότι η εφημερίδα υιοθετεί τα λεγόμενα των συνομιλούντων προσώπων για την ίδια.

Η παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ», που κινείται στον χώρο της Δεξιάς, υποστηρίζει ότι οι λόγοι της μη έκδοσης ανακοίνωσης από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπέρ της «Καθημερινής» είναι οι «πολιτικές ισορροπίες» μεταξύ των δύο παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία, της κεντροδεξιάς παράταξης της Μ. Αντωνιάδου και της αριστερής παράταξης («Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος») του Στ. Καπάκου.

Ενδεικτική της αντίληψης είναι η άποψη του Ν. Καρούτζου σύμφωνα με την οποία οι δημοσιογράφοι Νίκος Μπογιόπουλος και Έλενα Ακρίτα, που συμπαραστάθηκαν στην Ελ. Κουμάντου και δέχθηκαν επίσης την επίθεση του Κ. Μπογδάνου, «επιδιώκουν προσωπική προβολή για την προβολή» και μπήκαν σε προσωπική αντιπαράθεση με τον βουλευτή «προκειμένου να εκμεταλλευτούν το κλίμα και ‘να κάνουν παιχνίδι’».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL