Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Μέτρα για την ενίσχυση του Τύπου χωρίς αποκλεισμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέτρα για την ενίσχυση του Τύπου χωρίς αποκλεισμούς

Μέτρα για την ενίσχυση του Τύπου και χωρίς αποκλεισμούς ζητάει με ανακοίνωσή της η παράταξη στην ΕΣΗΕΑ Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος χτυπώντας παράλληλα καμπανάκι εγρήγορσης για τις εργασιακές σχέσεις.

Η Συσπείρωση επισημαίνει τη δραματική συρρίκνωση των μεγεθών του Τύπου και ζητάει να υλοποιηθούν τα μέτρα για τη στήριξή του, τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα αν και είχαν εξαγγελθεί τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Κάθε ημέρα που περνάει είναι κρίσιμη και οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει την κατάσταση στην ενημέρωση που απειλείται να υποστεί ανήκεστο βλάβη. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους» δηλώνει η Συσπείρωση και καλεί τον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να αποκρούσει τυχόν σχέδια εργοδοτών να μεταβάλουν επί τα χείρω τις εργασιακές σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τις επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Αναφορικά με τον αποκλεισμό του "Documento" από το επικοινωνιακό πρόγραμμα για τον κορωνοϊό, σημειώνει ότι «είναι αδιανόητη κάθε προσπάθεια αποκλεισμού εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης από τη διαφημιστική καμπάνια που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ενημέρωση του κοινού» και συμπληρώνει ότι «ο αποκλεισμός της εφημερίδας 'Documento' αποτελεί μεθόδευση που πλήττει τον πλουραλισμό και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών στην ενημέρωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL