Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Προσλήψεις στην ΕΡΤ, απολύσεις στα ιδιωτικά κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσλήψεις στην ΕΡΤ, απολύσεις στα ιδιωτικά κανάλια

Το ελεύθερο στην ΕΡΤ να συνάπτει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου δίνει η ΠΝΠ της 20ής/3/2020, την ώρα που η ίδια ΠΝΠ επιτρέπει στα ιδιωτικά κανάλια να αναστείλουν συμβάσεις εργασίας, έως και στο 50% του προσωπικού τους!

Συγκεκριμένα, με το άρ. 64 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, επιτρέπονται οι προσλήψεις συμβασιούχων στην ΕΡΤ για τέσσερις μήνες, «με σκοπό τη διασφάλιση της αδιάλειπτης και απρόσκοπτης λειτουργίας των εγκαταστάσεων και υποδομών, καθώς και της παραγωγής, μετάδοσης και εκπομπής του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος», χωρίς μάλιστα να θέτει ούτε όριο στον αριθμό των νέων συμβάσεων ούτε να ορίζει ειδικότητα. Πεδίο δόξης λαμπρό και για την εξυπηρέτηση των «δικών μας παιδιών».

Η ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μάλιστα, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες για ενημέρωση, προβλέπει ότι «οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ A.E. μπορεί να απασχοληθούν υπερωριακώς, πέραν των ανωτάτων ορίων που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις», όταν στα ιδιωτικά ΜΜΕ δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας για έξι μήνες.

Η ΕΣΗΕΑ και όλα τα δημοσιογραφικά σωματεία έχουν ήδη επισημάνει με επιστολή τους στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη την επιβάρυνση των δημοσιογράφων με εξοντωτική εργασία, καθώς τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και όλα τα ΜΜΕ είναι ήδη υποστελεχωμένα.

Το άρθρο 64 της ΠΝΠ 20.3.2020 προβλέπει:

«Για την αποφυγή του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες από τη θέση σε ισχύ της παρούσας, και με σκοπό τη διασφάλιση της αδιάλειπτης και απρόσκοπτης λειτουργίας των εγκαταστάσεων και υποδομών, καθώς και της παραγωγής, μετάδοσης και εκπομπής του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και διαδικτυακού περιεχομένου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα "Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία", η ΕΡΤ Α.Ε. μπορεί, με απόφαση του Δ.Σ., να συνάπτει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου και να αναθέτει την εκτέλεση έργων για την επίτευξη του ως άνω σκοπού, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ A.E. μπορεί να απασχοληθούν υπερωριακώς, πέραν των ανωτάτων ορίων που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL