Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Αλ. Χαρίτσης: Πόσες μάσκες αγοράζουμε με 11 εκατομμύρια; / Εξαργυρώνουν πολιτική στήριξη με 11 εκατ. σε επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορωνοϊό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Πόσες μάσκες αγοράζουμε με 11 εκατομμύρια; / Εξαργυρώνουν πολιτική στήριξη με 11 εκατ. σε επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορωνοϊό

Δώρο στα ΜΜΕ 11 εκατ. ευρώ για να εξαργυρώσει πολιτική υποστήριξη δίνει η κυβέρνηση με την πρόφαση της «καμπάνιας ενημέρωσης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού», την ίδια ώρα που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή και στερούνται βασικά μέσα προστασίας, όπως μάσκες και γάντια.

“Πόσες μάσκες αγοράζουμε με 11 εκατ. ευρώ;” διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης χαρακτηρίζοντας τη σχετική είδηση “πολλαπλά αποκαλυπτική, προκλητική και σοκαριστική” και καλώντας την κυβέρνηση να εξηγήσει τις επιλογές της και να δώσει αναλυτικά τα επιμέρους στοιχεία της πολυέξοδης επικοινωνιακής καμπάνιας.

Ο Αλ. Χαρίτσης σχολίασε μέσω Facebook: “Αποκαλυπτική για την υποκρισία του πολυδιαφημισμένου 'επιτελικού' κράτους της Νέας Δημοκρατίας που σκορπάει λεφτά των φορολογουμένων από το παράθυρο. Προκλητική διότι μια καμπάνια για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δημοσίου συμφέροντος δικαιούται -εκ του νόμου- δωρεάν προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σοκαριστική γιατί έρχεται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατρών και νοσηλευτών, που ζητούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας”.

Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε: «Παλιά μου τέχνη κόσκινο, όπως τότε με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ντροπή και αίσχος!»

"Πού θα πάνε τα λεφτά;" ρωτάει με tweet του ο Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, και υπενθυμίζει ότι τα ΜΜΕ έχουν υποχρεωθεί να παίζουν δωρεάν τα μηνύματα για την προστασία της υγείας.

«Ρουσφέτια και δωράκια στα μέσα ενημέρωσης για να αγοράσουν πολιτική υποστήριξη» βλέπει ο Λευτέρης Κρέτσος πίσω από την κυβερνητική απόφαση και ρωτάει: "Με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα δώσουν αυτά τα χρήματα; Σε ποια μέσα και γιατί;"

Λαϊκισμό και “δηλητήριο” βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως το πεδίο της ενημέρωσης στη μάχη κατά του κορωνοϊού δεν προσφέρεται... Όπως σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι, ένα από τα σημαντικότερα όπλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι η ενημέρωση των πολιτών “που πρέπει να γίνει με όλους τους τρόπους και με σποτ και μηνύματα που θα φθάσουν και θα αγγίξουν μικρούς και μεγάλους”. Όπως ξεκαθαρίζουν μάλιστα από την κυβέρνηση: “Ναι, σε αυτή τη μάχη θα διατεθούν πόροι. Για να προλάβουμε, πριν φθάσουμε να νοσηλεύουμε”. Μάλιστα, ζητούν "τα ρέστα" από την αντιπολίτευση σημειώνοντας πως “οι γνωστοί, που δεν χάνουν ευκαιρία να λαϊκίσουν, θεωρούν ότι βρήκαν νέο πεδίο. Ας κρατήσουν το δηλητήριό τους για αλλού".

Η απόφαση και το κονδύλι προέρχεται από την Προεδρία της Κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL