Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αποφεύγει τη δίκη για πλαστογραφία ο Θ. Δημάδης / Με αγωγή για το «περούκα gate» προχωρά ο Γ. Χριστοφορίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφεύγει τη δίκη για πλαστογραφία ο Θ. Δημάδης / Με αγωγή για το «περούκα gate» προχωρά ο Γ. Χριστοφορίδης

Ο Θ. Δημάδης το 2016 με την περούκα λίγο πριν μπει στο μπαρ του ξενοδοχείου Westin Grand Central

Της Αγγέλας ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Ενδεικτική για την ένταση του επικοινωνιακού πολέμου που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, αλλά και του χαρακτήρα αυτού του πολέμου, από αδίστακτους δημοσιογράφους που μετήλθαν κάθε μέσο για να πετύχουν τη δυσφήμιση της κυβέρνησης, είναι η περίπτωση της παρακολούθησης υπό μεταμφίεση και στη συνέχεια της πλαστογράφησης υπογραφής κυβερνητικών παραγόντων, γνωστή και ως #perouka_gate.

Οι δύο ανταποκριτές του Alpha και του Star στις ΗΠΑ, Θ. Δημάδης και Δ. Σουλτογιάννης, φορώντας περούκες και άλλα εξαρτήματα, μπήκαν τον Σεπτέμβριο του 2016, στο μπαρ του ξενοδοχείου Westin Grand Central όπου είχε καταλύσει η ελληνική διπλωματική αποστολή για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, παρήγγειλαν και χρέωσαν τα ποτά στο δωμάτιο Γιώργου Χριστοφορίδη, συμβούλου τότε του Νίκου Παππά, υπογράφοντας με το όνομα «Χριστοφορίδης». Όπως ισχυρίστηκαν στη συνέχεια, υπέγραψαν τη χρέωση στο όνομα «ενός φίλου δημοσιογράφου». Όταν έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, παρενέβη η αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία, μετά από έλεγχο, αποκάλυψε την ταυτότητα και την «αποστολή» τους, ενώ βρέθηκε και η απόδειξη κατανάλωσης στο ξενοδοχείο με την πλαστογραφημένη υπογραφή του Γ. Χριστοφορίδη.

Ο σάλος που είχε ξεσηκωθεί τότε με το «περούκα γκέιτ» ήταν άνευ προηγουμένου. Δεδομένου ότι οι ίδιοι οι «μασκαράδες» προσπάθησαν να βγούνε κι από πάνω, με δηλώσεις και αναρτήσεις στο fb, επιβαρύνοντας τη θέση τους. Οι δύο απολύθηκαν από τον Alpha και το Star μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η υπόθεση πήρε τον δρόμο της για τα δικαστήρια.

Εάν το θέμα σταματούσε στον αρχικό επικοινωνιακό χαβαλέ, ο οποίος προσφερόταν για χιουμοριστικά σχόλια λόγω της γελοιότητας του συμβάντος, το περιστατικό θα καταγραφόταν ως ένα ακόμη ευτράπελο. Όμως το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο καραδοκούσε: Με τη βοήθεια δημοσιεύματος του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, της εφημερίδας με εκδότη τον περιβόητο Α. Διαματάρη, που αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση λόγω ανύπαρκτου μεταπτυχιακού στο Columbia, στελέχη της τότε αντιπολίτευσης έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Νίκο Παππά δήθεν για fake news και να υπερασπιστούν τους μασκαρεμένους με περούκες δημοσιογράφους. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε δημόσια δήλωση υπεράσπισής τους, ενώ ο βουλευτής τότε του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Θ. Παπαθεοδώρου κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η υπόθεση δικάστηκε την Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, μετά από ποινική δίωξη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, που άσκησε ο εισαγγελέας των δύο, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο Γ. Χριστοφορίδης. Μετά από ένσταση που κατέθεσε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, το δικαστήριο δέχτηκε ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας του Γ. Χριστοφορίδη και γι’ αυτό δεν προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης έκανε λόγο για «νομικίστικα τερτίπια του Θ. Δημάδη για να μην δικαστεί», ο δε Δημάδης, απαντάει με... βίντεο, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως θύμα του... Νίκου Παππά, επιχαίρει μάλιστα λέγοντας ότι η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι η ποινική του δίωξη για πλαστογραφία ήταν παράνομη. Ο Γ. Χριστοφορίδης υπογραμμίζει ότι «οι δύο θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφού επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό;». Συμπληρώνει επίσης ότι θα προσφύγει στα αστικά δικαστήρια με αγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL