Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επαφές Πέτσα για ενίσχυση του Τύπου και τηλεοπτικές άδειες

Σύντομα το σχέδιο απόφασης. Συναντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου με εργοδοτικές οργανώσεις και ενώσεις εργαζομένων

 

Δύο πεδία παρέμβασης στα media, το ένα της χρηματοδότησης του Τύπου και το δεύτερο της αδειοδότησης περιφερειακών και θεματικών σταθμών, προετοιμάζει αυτό τον καιρό η κυβέρνηση.

Καταργώντας τη ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδότηση του Τύπου, ο κ. Πέτσας ολοκλήρωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του, σειρά επαφών με εργοδοτικές οργανώσεις και ενώσεις εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο Τύπος μακροπρόθεσμα. Όπως υποστηρίζει, εντός των πρώτων μηνών του 2020 θα είναι σε θέση να καταθέσει σχέδιο απόφασης προς διαβούλευση. Ο Στ. Πέτσας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις ενώσεις ιδιοκτητών αθηναϊκών και περιφερειακών εφημερίδων και τα σωματεία των δημοσιογράφων, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

Για την αδειοδότηση των θεματικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, ο Στ. Πέτσας είχε συνάντηση προχθές, Πέμπτη, με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με τον Αθ. Κουτρομάνο συζήτησε επίσης ζητήματα ενσωμάτωσης της Οδηγίας για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες.

Α.Γ.Ν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις