Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Η ΕΡΤ γυρίζει την πλάτη στα ΑμεΑ

Στα παλιά τους τα παπούτσια τα ΑμεΑ και ο νόμος στην ΕΡΤ, για μια ακόμη φορά με επίκεντρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας μεταδόθηκε από την ΕΡΤ σε δίκτυο με πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς να προβλεφθεί παράλληλη μετάδοση ούτε στη νοηματική γλώσσα, ούτε υποτιτλισμός στα ελληνικά, όπως υποχρεούται η ΕΡΤ απαρεγκλίτως.

Μια ακόμα «επιτυχία», μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ, δείχνει όχι μόνο ότι η ΕΡΤ αγνοεί τον νόμο και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες, αλλά και ότι γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις υπηρεσίες της, τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο νόμος είναι σαφής και είναι ακριβώς γραμμένος σαν να αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίσταση που αφορά στα δημόσια διαγγέλματα του πρωθυπουργού. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Οι δημόσιες ανακοινώσεις, όπως τα διαγγέλματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, καθώς και οι ανακοινώσεις σε εξαιρετικές ή κρίσιμες περιπτώσεις [..] πρέπει να μεταδίδονται στο γενικό κοινό μέσω υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα και σε ένταση μεγαλύτερη τη συνήθους ροής του προγράμματος (Υ.Α. αρ. 3586, ΦΕΚ 5491,6/12/2018).

Ούτε νοηματική, ούτε ελληνικοί υπότιτλοι, ούτε ένταση.

Η μετάδοση ήταν μαγνητοσκοπήμένη, όπως φάνηκε, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε η δυνατότητα και για νοηματική γλώσσα (ούτως ή άλλως) αλλά και για υπότιτλους, όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τον Νίκο Παππά και τον Λευτέρη Κρέτσο. Την ασέβεια της ΕΡΤ προς τα ΑμεΑ ακολούθησαν και όλα τα ιδιωτικά κανάλια που μετέδιδαν το διάγγελμα σε δίκτυο, ALPHA, ANT-1, OPEN, ΣΚΑΪ και η ΕΡΤ3.


ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις