Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Μισογυνικά αστειάκια από την κουλτούρα του πορνό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μισογυνικά αστειάκια από την κουλτούρα του πορνό

Το δήθεν αστείο του περιφερειάρχη Τζιτζικώστα, ότι «από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη», αναφέρθηκε στη γιορτή της Περιφέρειας, με την ευκαιρία της επικείμενης δημιουργίας κινηματογραφικών στούντιο στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και με την ευκαιρία της πρόσφατης δημιουργίας film office από την Περιφέρεια, προκειμένου να διευκολύνονται οι παραγωγές ξένων και ελληνικών οπτικοακουστικών έργων.

Η αναφορά στις ταινίες του Σειρινάκη από τον κ. Τζιτζικώστα είναι ένας απλός, καθαρός, πηχτός σεξισμός, που αναπαράγει μισογυνικά στερεότυπα, μέσα από την κουλτούρα του πορνό. Γι' αυτό εξάλλου ζήτησε συγγνώμη. Επιπροσθέτως, προδίδει και μια διάχυτη απαξίωση απέναντι στην προσπάθεια για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα.

Αν και με καμάρι ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε στο περίπτερο του film office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τη σημασία της στήριξης της οπτικοακουστικής παραγωγής για την προσέλκυση επενδύσεων. Ούτε φαίνεται να έχει αντιληφθεί τη σημασία της επικείμενης δημιουργίας μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, από τις εταιρείες Nu Boyana Hellenic και Millennium Films.

Ο κ. Τζιτζικώστας, αντί να στρωθεί να δουλέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προσέλκυση επενδύσεων και την παραγωγή ταινιών -που εισάγουν πόρους, δίνουν δουλειές και προβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς- προτιμάει την ειρωνεία και τα ατυχή αστεία. Η συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Ν. Παππά και του Λ. Κρέτσου, με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις επιδοτήσεις, έχει φέρει ήδη σπουδαία αποτελέσματα στην εγχώρια και ξένη παραγωγή. Και εάν συνεχιστεί -όπως τουλάχιστον υποσχέθηκε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης-, μπορεί να φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL