Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Δ. Στούμπος: Η ενημέρωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι - Αναγκαία τα μέτρα στήριξης του Τύπου (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Στούμπος: Η ενημέρωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι - Αναγκαία τα μέτρα στήριξης του Τύπου (Ηχητικό)

Με τις λογικές και τα συνθήματα του “νόμος και τάξη” η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί συστηματικά να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα παρατήρησε ο διευθύνων Σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Ο Δημήτρης Στούμπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ακύρωση εντελώς του προγράμματος επιδότησης του έντυπου Τύπου για το 2019, κατηγορώντας την ΝΔ και τον κύριο Πέτσα ότι “αφαίρεσαν κριτήρια ώστε να διευκολύνουν "κάποιους εκλεκτούς”.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι μία θετική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα μέτρα υποστήριξης του έντυπου Τύπου, που είχε σχεδιαστεί μετά από εξαντλητικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και είχε συμπεριλάβει όλες τις αναγκαίες παραμέτρους προκειμένου να περιφρουρηθεί το δημόσιο συμφέρον και οι έννοιες της ελευθεροτυπίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στη συζήτηση και οι δύο δημοσιογράφοι συμφώνησαν ότι χωρίς μέτρα υποστήριξης των εντύπων “θα φυραίνει η κατάστασή τους. Θα απειλείται η ελευθερία του Τύπου, η ποιότητα της Δημοκρατίας καθώς και η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών”.

“Τα ζητήματα ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών πηγαίνουν όλο και πιο πίσω στο δημόσιο διάλογο και παρατηρούνται διαρκώς φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης εξουσιών και μονοπωλιακών λογικών στο χώρο των ΜΜΕ” τόνισε ο Δ. Στούμπος και ζήτησε “να μην παρέλθει το έτος χωρίς τα μέτρα στήριξης" .

Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση και Δημοκρατία»

Ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για “απόπειρα επανεκκίνησης του δημόσιο διαλόγου σε όλα τα θεσμικά αλλά και γενικότερα πεδία” που αφορούν τη Δημοσιογραφία με αφορμή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, που διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ενημέρωση και Δημοκρατία".

Ο δημοσιογράφος με αφορμή την ομιλία του σήμερα στην ημερίδα επεσήμανε τη σύγχυση που υπάρχει “στο τι είναι δημοσιογραφία σήμερα και τι είναι διαφήμιση”.

“Η διαφήμιση δεν μπορεί να καθορίζει το περιεχόμενο είτε άμεσα είτε έμμεσα. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων παράβασης των κανόνων δεοντολογίας και υποτίμησης της δημοσιογραφικής δουλειάς” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Δ. Στούμπος κάλεσε όλους και όλες να συμμετέχουν στον “πολύχρωμο και παρεμβατικό διάλογο” της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, σήμερα στην αίθουσα «Γ. ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ», ΕΣΗΕΑ, 1ος όροφος στις 17:00 - 22:30.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το avgi.gr

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL