Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Να πάψει η ομηρεία των εργαζομένων της Ναυτεμπορικής"

Η ΕΣΗΕΑ με αφορμή το αίτημα εκκαθάρισης από τη Eurobank

Nα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καλεί η ΕΣΗΕΑ την Eurobank, το Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία «Ναυτεμπορική», έτσι ώστε να βρεθεί λύση σε σχέση με τη διαδικασία εκκαθάρισης της εφημερίδας. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει από τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εφημερίδα, το site της "Ναυτεμπορικής" και το πιεστήριο και να πάψουν να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους στη μεταξύ τους αντιδικία.

Η ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπούμενη από την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, παραβρέθηκε, την περασμένη Δευτέρα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο συζητήθηκε η αίτηση της Eurobank να τεθεί η «Ναυτεμπορική» σε ειδική εκκαθάριση. Υπέρ των εργαζομένων της εφημερίδας άσκησε παρέμβαση η ΕΣΗΕΑ ζητώντας -εάν το Δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση της τράπεζας- την προστασία των εργαζομένων κατά το διάστημα της ειδικής εκκαθάρισης ώστε να πληρώνονται κανονικά.

Κατά του αιτήματος της τράπεζας για ειδική εκκαθάριση τάχθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, που αμφισβητεί τα στοιχεία ως προς το ποσοστό του χρέους που ισχυρίστηκε ότι κατέχει η Eurobank. Το ίδιο έπραξε και η εταιρεία, η οποία υποστήριξε ότι η τράπεζα κατέχει το 39,7% του χρέους της «Ναυτεμπορικής» και ως εκ τούτου δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, καθώς θα έπρεπε να της αναλογεί το 40% του χρέους.

Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για παράταση της προσωρινής διαταγής, που τους εξαιρούσε από τα μέτρα προστασίας της περιουσίας της εφημερίδας, ώστε να καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία τους ώς την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εταιρεία και την τράπεζα να διασφαλίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης με την τακτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων, οι οποίοι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, στηρίζοντας με προσωπικό και οικογενειακό κόστος την έκδοση μιας ιστορικής εφημερίδας. Όπως τονίζει η ΕΣΗΕΑ, η «Ναυτεμπορική» είναι η μοναδική ημερήσια οικονομική εφημερίδα που έχει απομείνει, συνεχίζοντας εδώ και 95 χρόνια να παρέχει έγκριτη και ποιοτική ενημέρωση, χάρις στην αυτοθυσία των εργαζομένων της, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους υπό δυσμενείς συνθήκες και εργασιακή ανασφάλεια.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις