Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΠΟΕΣΥ: Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ συντάσσεται απολύτως με το αίτημα του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ για άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων στην εφημερίδα "Ελευθερία", δηλώνει πως θα στηρίξει «την όποια νόμιμη ενέργεια αυτό επιλέξει, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων»

Τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας για την επιβολή, μονομερώς, διαθεσιμοτήτων, στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το μέτρο των διαθεσιμοτήτων επιβάλλεται λίγες μόνο ημέρες αμέσως μετά την εφαρμογή τριών μηνών εκ περιτροπής εργασίας αλλά και μειώσεων στους μισθούς των εργαζομένων που ανήλθαν σε ποσοστό της τάξης του 27%».

«Τα παραπάνω μέτρα έχουν δημιουργήσει σοβαρή επιβάρυνση στους συναδέλφους ενώ είναι απολύτως προφανές πως πλήττουν ευθέως την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος αποκόπτοντας το συντακτικό προσωπικό της εφημερίδας από την απρόσκοπτη άσκηση της εργασίας τους με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του παραγόμενου έργου τους και εντέλει στην ίδια την εφημερίδα», σημειώνει η ΠΟΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σε πρόσφατη συνεδρίασή του στη Λάρισα συζήτησε για τις συνεχιζόμενες επιλογές της διεύθυνσης της εφημερίδας «Ελευθερία» που «στρέφονται κατά της εύρυθμης λειτουργίας της» και εξέφρασε την πρόθεση να παρέμβει ώστε να σταματήσει η λήψη τέτοιων μέτρων.

«Τούτο όμως δεν κατέστη εφικτό μετά την de facto άρνηση της διεύθυνσης της εφημερίδας η οποία με συνεχή παρελκυστική τακτική ματαίωσε την συνάντηση με την επιτροπή -αποτελούμενη από μέλη των ΔΣ ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΘΣτΕΕ αλλά και εργαζομένων στην εφημερίδα- που είχε συγκροτηθεί προς τον σκοπό αυτό, με την συναίνεση των ίδιων των δημοσιογράφων, μετά από συνάντησή τους με το ΔΣ της Ομοσπονδίας», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Κατόπιν των παραπάνω το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ συντάσσεται απολύτως με το αίτημα του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ για άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων στην εφημερίδα "Ελευθερία", δηλώνει πως θα στηρίξει «την όποια νόμιμη ενέργεια αυτό επιλέξει, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων».

Παράλληλα, εκφράζει την «αμέριστη συμπαράστασή του προς τους συναδέλφους που υφίστανται, ζώντας υπό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, συνεχείς εργοδοτικές παρεμβάσεις υποβάθμισης του ρόλου και της εργασιακής τους αξιοπρέπειας».

Τέλος, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνισθούν για να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες και οι μειώσεις μισθών των συναδέλφων.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο