Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ



Γενέθλια 7 χρόνων η “Εφημερίδα των Συντακτών” Ήταν 5 Νοεμβρίου 2012, πριν από 7 χρόνια, όταν η “Εφ Συν” έφτανε για πρώτη φορά στα περίπτερα. «Ώριμο τέκνο της ανάγκης», όπως θα έλεγε και ο ποιητής, η εφημερίδα είναι το αποτέλεσμα της συνεταιριστικής προσπάθειας πρώην εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας” και άλλων δημοσιογράφων που χτυπήθηκαν από την ανεργία στα πρώτα χρόνια της κρίσης, όταν όλα ήταν σκοτεινά, αλλά και δημοσιογράφων που εμπνεύστηκαν από το συνεταιριστικό εγχείρημα. Η εφημερίδα συνεχίζει δυναμικά, διατηρεί τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της, όλα τα έσοδά της προέρχονται από πωλήσεις και διαφημίσεις, δεν έχει δάνεια και δεν έχει επιχειρηματίες πίσω της. Το ερχόμενο Σάββατο 9 Νοεμβρίου κυκλοφορεί ειδικό, επετειακό φύλλο.

Τριάντα χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η εκπομπή «Αποτυπώματα» του Παύλου Τσίμα, την Πέμπτη, θυμίζει την επέτειο και φέρνει στο στούντιο ένα τηλεοπτικό «δίδυμο» της περασμένης 25ετίας: Μπακογιάννη - Βενιζέλος. «Τι ίχνος αφήνει στην Ιστορία; Πώς άλλαξαν η Ευρώπη και ο κόσμος; Τι σημαίνουν για την Ελλάδα αυτές οι αλλαγές;» είναι τα ερωτήματα που θέτει η εκπομπή, σε σχέση με την πτώση του τείχους, για την οποία έχουν γραφεί πολλά βιβλία και έχουν γυριστεί πλείστα ντοκιμαντέρ. Όμως είναι άγνωστο τι ακριβώς έχουν να συμπληρώσουν για το τείχος οι δύο αυτοί συντηρητικοί πολιτικοί.

Δύο Ομοσπονδίες εργαζομένων στα ΜΜΕ καλούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση Μετά την ΠΟΕΣΥ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να διαδηλώσουν σήμερα 6 Νοέμβρη ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, στη συγκέντρωση που οργανώνεται έξω από Εφετείο, όπου απολογείται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ώρα 9.00 έξω από το Εφετείο και προσυγκέντρωση στον «σταθμό Πανόρμου» του μετρό, ώρα 08:30 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL