Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Προχωράει ο συμψηφισμός στην ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προχωράει ο συμψηφισμός στην ΕΡΤ

Να αποσοβήσει τη φημολογία που κυκλοφορεί περί κατάργησης της ΚΥΑ με την οποία διευθετούνται συμψηφιστικά οι μισθολογικές εκκρεμότητες από την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού της ΕΡΤ μετά το "μαύρο" της περιόδου 2013-2015 επιχειρεί με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης διαβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση ότι προχωρά στην εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 890/Β 14.3.19) βάσει της οποίας διευθετούνται οι μισθολογικές εκκρεμότητες από την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού της.

Προσθέτει επίσης η διοίκηση της ΕΡΤ ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία ήδη επεξεργάζονται πιθανές λύσεις άμβλυνσης των δυσμενών συνεπειών της εν λόγω ΚΥΑ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί η διοίκηση «επιτέλους δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα συνεχίσει την εφαρμογή της ΚΥΑ χωρίς προσκόμματα». Η ομοσπονδία έχει ήδη διεκδικήσει την «άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών» της ΚΥΑ και ζητάει να ενημερωθεί για το περιεχόμενο οποιασδήποτε πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση σε προηγούμενη παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία κατήγγειλε την πρόθεση της διοίκησης να καταργήσει την εν λόγω ΚΥΑ και να την αντικαταστήσει με νέα, πράγμα το οποίο, όπως σημείωνε η ομοσπονδία των εργαζομένων, μεταφράζεται ως «επί της ουσίας αμφισβήτηση της αναβίωσης των σχέσεων εργασίας». Κι αυτό γιατί η ΚΥΑ στην πραγματικότητα διασφαλίζει το νόμιμο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL