Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Αντίο στην ΕΡΤ από τον Νίκο Μερτζάνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίο στην ΕΡΤ από τον Νίκο Μερτζάνη

Έναν μίνι απολογισμό τριών χρόνων και μαζί ένα αντίο λέει στον κόσμο της ΕΡΤ ο Νίκος Μερτζάνης με αφορμή τη λύση της συνεργασίας του ως εντεταλμένου συμβούλου Ενημέρωσης. Ο Νίκος Μερτζάνης συμμετείχε στην εκπομπή «Απευθείας» και παρουσίαζε την εκπομπή «Μπροστά στα γεγονότα».

«Ούτως ή άλλως, η συνεργασία μου με την ΕΡΤ θα έληγε κανονικά σε τρεις μήνες» γράφει ο Ν. Μερτζάνης στο Facebook και συμπληρώνει: «Η ΕΡΤ έχει ικανούς και άξιους εργαζόμενους, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργαστήκαμε για το καλό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Από κοινού προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε, προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών που φρενάρουν την πορεία της ΕΡΤ προς το μέλλον.

Πολλά από τα προβλήματα, τα οποία κλήθηκα να αντιμετωπίσω, οφείλονται στο ‘μαύρο’ που έριξε στην ΕΡΤ η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Η πληγή αυτή ποτέ δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει ποτέ αν δεν σταματήσουμε όλοι να απαξιώνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πέρα από την κριτική, η ΕΡΤ έχει ανάγκη τις προτάσεις μας και την εμπιστοσύνη μας.

Αυτά τα τρία χρόνια που εργάστηκα στην ΕΡΤ, προσπάθησα, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, να τηρηθεί ο κανόνας ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις των πολιτών που σέβονται τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να αποφύγουμε τον λαϊκισμό και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε.

Όλες οι απόψεις, όλες οι γνώμες, όλες οι ειδήσεις είχαν τη θέση τους στην ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη. Δεν έγιναν όλα τέλεια. Ήταν πολλή η δουλειά, πολλά και τα λάθη, αλλά υπάρχει μια βάση στέρεη για την πορεία στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL