Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Σχεδιασμοί για «τα δικά μας παιδιά» στην ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχεδιασμοί για «τα δικά μας παιδιά» στην ΕΡΤ

Χωρίς συγκρούσεις και σε κλίμα συναίνεσης, η νέα διοίκηση στην ΕΡΤ επιχειρεί να καθαιρέσει την παλιά φρουρά και να φέρει σε θέσεις ευθύνης πρόσωπα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Ν.Δ.

Ο σχεδιασμός για τις επιτελικές θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο, οπότε θα λήξει η πρώτη φάση της «αναδιάρθρωσης» της δημόσιας τηλεόρασης. Ήδη η διοίκηση επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννη Σμυρλάκη, ο οποίος ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του και συμφωνήθηκε να αποχωρήσει.

Ο Γ. Σμυρλάκης υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πριν αποδεχθεί τη θέση του γενικού διευθυντή Ειδήσεων στην ΕΡΤ τον περασμένο Απρίλιο. Όπως φημολογείται, στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο δημοσιογράφος Φ. Καφαράκης, κάτι που θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. στην επόμενη συνεδρίαση, ενδεχομένως την Παρασκευή.

Σε δεύτερη φάση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «ανανέωση» προσωπικού, θα χρειαστεί να αλλάξει το οργανόγραμμα της ΕΡΤ ώστε να διευκολύνει τις νέες τοποθετήσεις και να αποφύγει τον σκόπελο των σημερινών γενικών διευθυντών. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους σχεδιασμούς, θα προωθηθεί και η «εθελουσία» έξοδος προσωπικού, η οποία αναμένεται να... αποφορτίσει την ΕΡΤ από το «γερασμένο» προσωπικό. Ήδη μεγάλος μέρος των εργαζομένων έχει την προσδοκία της πρόωρης συνταξιοδότησης, εάν συνοδευτεί με ένα καλό «πακέτο».

Η έξοδος μεγάλου μέρους των εργαζομένων της ΕΡΤ θα ανοίξει τον δρόμο για να τοποθετηθούν σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας οι λεγόμενοι «ικανοί άνθρωποι από την αγορά» που περιμένουν με ελπίδα να έρθει η σειρά τους. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την «πίεση» που θα ασκήσουν στη διοίκηση της ΕΡΤ, στην κυβέρνηση και στο κόμμα «τα δικά μας παιδιά», που έχουν παραμείνει εκτός κράτους εδώ και πέντε χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL