Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
«Τρώνε από τα έτοιμα» και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Τρώνε από τα έτοιμα» και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και σε αυτό της Ψηφιακής Πολιτικής η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «τρώει από τα έτοιμα» του ΣΥΡΙΖΑ και τα παρουσιάζει ως δικά, μετονομάζοντάς τα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, όταν ο Κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο στη ΔΕΘ για «ψηφιοποίηση ενδοδιοικητικής συνεργασίας» στο Δημόσιο, στην ουσία καπηλεύεται το έργο του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές για όλους τους δημοσίους λειτουργούς, που χτυπά τη γραφειοκρατία και εξοικονομεί πόρους 400 εκατ. ευρώ ετησίως, έργο το οποίο εγκαινίασε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης υπενθυμίζει ότι ως πρώην υπουργός, αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατόρθωσε να... μπλοκάρει την Ελλάδα από την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,2 δισ. ευρώ για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, με την αιρεσιμότητα που της επιβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να σημειώσει, δυσφημιστικά για τη χώρα, ότι βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των ψηφιακών δεικτών (DESI) στην Ευρώπη, πράγμα που «μπορούμε να εκλάβουμε ως στοιχείο αυτοκριτικής» σημειώνει ο Μ. Κατσής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι χάρη στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεμπλοκαρίστηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για έργα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών τον Μάρτιο του 2017, με αποτέλεσμα, μέσα σε έναν χρόνο οι ψηφιακοί δείκτες της χώρας να βελτιωθούν κατά κατά 8,6%. «Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη με κομπορρημοσύνη να εξαγγέλλει έργα όπως οι ψηφιακές ταυτότητες και οι επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και να φωτογραφίζεται αυτάρεσκα με νέους επιστήμονες στο περίπτερο των νεοφυών επιχειρήσεων Digital Greece που οργανώθηκε πρώτη φορά στην 83η ΔΕΘ και φέτος έγινε θεσμός» συμπλήρωσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρ. Πιερρακάκης: Στη σωστή κατεύθυνση το ΕΚΟΜΕ

Τη σημαντική παράλειψη του Κυρ. Μητσοτάκη να αναφερθεί στο ΕΚΟΜΕ και στα επενδυτικά κίνητρα προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών (cash και tax rebate), ιδίως όταν τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ είναι η Ινδία της τεράστιας κινηματογραφικής παραγωγής του Bollywood, ανέλαβε να καλύψει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης σε παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κ. Τσαούση για τον κινηματογράφο και την προσέλκυση ξένων παραγωγών μέσω του ΕΚΟΜΕ, ο Κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει πηγή πλούτου για την Ελλάδα, καθώς «ο Οργανισμός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπληρώνοντας ότι «απαιτείται απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί προς άλλες χώρες που έχουν αναπτύξει την ανάλογη βιομηχανία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL